Vaníliás-kókuszos torta Katrintól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tészta elkészítése, megsütése
-
13g vaj90 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3g tejföl5 kcal
A kókuszos krém elkészítése
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g kókuszreszelék138 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
3 kcal
A vaníliás krém elkészítése
A csokimáz elkészítése
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
6 kcal
Összesen
515
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tészta elkészítése, megsütése
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g tejföl59 kcal
A kókuszos krém elkészítése
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g kókuszreszelék1650 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A vaníliás krém elkészítése
A csokimáz elkészítése
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
6161
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tészta elkészítése, megsütése
-
8.8g vaj63 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
14.7g finomliszt53 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.8g tejföl3 kcal
A kókuszos krém elkészítése
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
14.7g kókuszreszelék97 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A vaníliás krém elkészítése
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
23.5g tej13 kcal
A csokimáz elkészítése
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
359
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
515
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.4 g
Zsír
-
Összesen 406.3 g
-
Telített zsírsav 287 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4920.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1303 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 1942 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.1 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 252.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1701 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 1668 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
6161
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
A tészta elkészítése, megsütése
-
15 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1.5 ek tejföl
A kókuszos krém elkészítése
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg kókuszreszelék
-
5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás krém elkészítése
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
4 dl tej
A csokimáz elkészítése
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tészta elkészítése, megsütése
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk, és tortaforma nagyságú kerekre kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben egymás után megsütjük mind a két kerek lapot.
- Kb. 15-15 perc alatt megsül a 2 tortalap.
A kókuszos krém elkészítése
- A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal.
- Ezt kenjük majd az alsó lapra, s a krémre rátesszük a másik lapot.
A vaníliás krém elkészítése
- A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni, és a felső tésztára kenjük.
- Az egész sütit betesszük a hűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljon a krém.
A csokimáz elkészítése
- A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, majd összekeverjük, és a süti tetejére kenjük.
- Hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a máz is és a krém is megszilárdul. Én inkább egy éjszakára szoktam hűtőbe rakni, s másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1065
- Feltöltés dátuma: 2015. június 21.
Ajánló
Tetejét tejszínnel lehet díszíteni... Én szeletelés előtt kb. 1 órával szoktam kidíszíteni a tortát tejszínnel és apró tortadísszel...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Finom kókusz- és pudingtöltelékkel készült torta...