r
Nosalty Logó

Vaníliás-kókuszos torta Katrintól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Vaníliás-kókuszos torta Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Összesen 6161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    406.3 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4920.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 6161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Elkészítés

A tészta elkészítése, megsütése

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk, és tortaforma nagyságú kerekre kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben egymás után megsütjük mind a két kerek lapot.
  2. Kb. 15-15 perc alatt megsül a 2 tortalap.

A kókuszos krém elkészítése

  1. A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal.
  2. Ezt kenjük majd az alsó lapra, s a krémre rátesszük a másik lapot.

A vaníliás krém elkészítése

  1. A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni, és a felső tésztára kenjük.
  2. Az egész sütit betesszük a hűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljon a krém.

A csokimáz elkészítése

  1. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, majd összekeverjük, és a süti tetejére kenjük.
  2. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a máz is és a krém is megszilárdul. Én inkább egy éjszakára szoktam hűtőbe rakni, s másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1056
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Ajánló

Tetejét tejszínnel lehet díszíteni... Én szeletelés előtt kb. 1 órával szoktam kidíszíteni a tortát tejszínnel és apró tortadísszel...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom kókusz- és pudingtöltelékkel készült torta...

Hozzávalók

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...