r
Nosalty Logó

Vaníliás-kókuszos torta Katrintól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katrin
Vaníliás-kókuszos torta Katrintól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

515
Kalória
6.2g
Fehérje
48.6g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
21.1g
Víz
62.5g
Koleszterin
4.9g
Rost
24.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Összesen 6161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tészta elkészítése, megsütése

A kókuszos krém elkészítése

A vaníliás krém elkészítése

A csokimáz elkészítése

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    406.3 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4920.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 6161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése, megsütése

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk, és tortaforma nagyságú kerekre kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben egymás után megsütjük mind a két kerek lapot.
  2. Kb. 15-15 perc alatt megsül a 2 tortalap.

A kókuszos krém elkészítése

  1. A habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel és a cukrokkal.
  2. Ezt kenjük majd az alsó lapra, s a krémre rátesszük a másik lapot.

A vaníliás krém elkészítése

  1. A pudingport a cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni, és a felső tésztára kenjük.
  2. Az egész sütit betesszük a hűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljon a krém.

A csokimáz elkészítése

  1. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, majd összekeverjük, és a süti tetejére kenjük.
  2. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a máz is és a krém is megszilárdul. Én inkább egy éjszakára szoktam hűtőbe rakni, s másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Finom kókusz- és pudingtöltelékkel készült torta...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!