r
Nosalty Logó

Vaníliás-diós szelet rumos meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboszi
Vaníliás-diós szelet rumos meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Összesen 9371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    342.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6319.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cukor
    862 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2533 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2015 micro
Összesen 9371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Elkészítés

Kakaós laphoz

  1. Először elkészítjük a kakaós lapokat. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. 25x35 cm-es tepsibe simítjuk.
  2. Mindkét lapot előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük.

Diós piskótához

  1. Azután a diós piskótát is elkészítjük, az alábbiak szerint. A tésztához a tojássárgákat, 6 ek vizet és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Összekeverjük, és még 6 ek vizet adunk hozzá.
  2. Lisztezett tepsiben megsütjük. Amikor kihűlt, körülbelül 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és kevés rummal meglocsoljuk.

Vaníliás krémhez

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet, a pudingporokat 5 dl tejjel sűrűre főzzük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük (egy kevés vaníliás aromával ízesíthetjük), ez jobban kiemeli a puding ízét majd. A kihűlt pudinggal összekeverjük.
  3. Ezután a meggybefőttet egy tálba öntjük, és 1-2 ek rummal jól elkeverünk, majd egy kis ideig állni hagyjuk.
  4. Az egyik kakaós lapot visszatesszük a tepsibe, és meglocsoljuk a meggy levével.
  5. A kis kockákra feldarabolt piskótát összekeverjük a vaníliás krémmel jó alaposan, majd a lecsepegtetett meggyel megszórjuk, és ismét alaposan átkeverjük. A kakaós lapra kenjük, és szép egyenletesen elsimítjuk.
  6. A második kakaós lapot ráfektetjük a tetejére, és elkészítjük a mázat.

Cukormázhoz

  1. A porcukrot a két tojásfehérjével, és a 1/2 citrom levével simára keverjük, és a lap tetejére simítjuk.
  2. Darált dióval megszórjuk, és langyos sütőben szárítjuk, amíg a máz szép fényes lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9101
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboszi 5 recept

Ezt a süteményt karácsonykor sütöttem meg először. A hagyományos karácsonyi sütik helyett valami mást szerettem volna, de mindenképpen olyat, amit a családom minden tagja szeret. A kamrában volt dió, és az anyukám receptje szerint készített meggybefőtt. A többi hozzávalót a fantáziámra bíztam, de a legfontosabb az volt, hogy az ízek jól harmonizáljanak egymással. Azt hiszem, jól döntöttem, amikor ezt a süteményt megsütöttem, mert nagyon finom, egyszerű és mutatós is. A családom minden tagja elismerte, hogy fantasztikus lett. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom sütiket. Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Kakaós laphoz

Diós piskótához

Vaníliás krémhez

Cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...