Vaníliás-diós szelet rumos meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicaboszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
Kakaós laphoz
-
58g finomliszt212 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
4 kcal
Diós piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
16g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
17g dió109 kcal
Vaníliás krémhez
-
57 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
42g meggybefőtt30 kcal
-
3g rum6 kcal
Cukormázhoz
-
50g porcukor194 kcal
-
4g dió28 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
1562
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
Kakaós laphoz
-
350g finomliszt1274 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
23 kcal
Diós piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
96g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
100g dió654 kcal
Vaníliás krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g meggybefőtt180 kcal
-
16g rum37 kcal
Cukormázhoz
-
300g porcukor1161 kcal
-
26g dió170 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
9371
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
Kakaós laphoz
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Diós piskótához
-
9.9g tojás12 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
3g dió20 kcal
Vaníliás krémhez
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
15g tej8 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
7.5g meggybefőtt5 kcal
-
0.5g rum1 kcal
Cukormázhoz
-
9g porcukor35 kcal
-
0.8g dió5 kcal
-
2.4g tojásfehérje1 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Összesen
280
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.7 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
1562
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 149.7 g
Zsír
-
Összesen 342.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 130 g
-
Koleszterin 1514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6319.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1643 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 2468 mg
-
Nátrium 1404 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1431.9 g
-
Cukor 862 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 557.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2666 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 325 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 1322 mg
-
Retinol - A vitamin: 2533 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1576 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2015 micro
Összesen
9371
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Kakaós laphoz
-
35 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
5 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 ek cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Diós piskótához
-
6 db tojás
-
12 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
30 dkg porcukor
Vaníliás krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
2 ek rum
Cukormázhoz
-
30 dkg porcukor
-
2 db tojásfehérje
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
Kakaós laphoz
- Először elkészítjük a kakaós lapokat. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. 25x35 cm-es tepsibe simítjuk.
- Mindkét lapot előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük.
Diós piskótához
- Azután a diós piskótát is elkészítjük, az alábbiak szerint. A tésztához a tojássárgákat, 6 ek vizet és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Összekeverjük, és még 6 ek vizet adunk hozzá.
- Lisztezett tepsiben megsütjük. Amikor kihűlt, körülbelül 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és kevés rummal meglocsoljuk.
Vaníliás krémhez
- Elkészítjük a vaníliás krémet, a pudingporokat 5 dl tejjel sűrűre főzzük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük (egy kevés vaníliás aromával ízesíthetjük), ez jobban kiemeli a puding ízét majd. A kihűlt pudinggal összekeverjük.
- Ezután a meggybefőttet egy tálba öntjük, és 1-2 ek rummal jól elkeverünk, majd egy kis ideig állni hagyjuk.
- Az egyik kakaós lapot visszatesszük a tepsibe, és meglocsoljuk a meggy levével.
- A kis kockákra feldarabolt piskótát összekeverjük a vaníliás krémmel jó alaposan, majd a lecsepegtetett meggyel megszórjuk, és ismét alaposan átkeverjük. A kakaós lapra kenjük, és szép egyenletesen elsimítjuk.
- A második kakaós lapot ráfektetjük a tetejére, és elkészítjük a mázat.
Cukormázhoz
- A porcukrot a két tojásfehérjével, és a 1/2 citrom levével simára keverjük, és a lap tetejére simítjuk.
- Darált dióval megszórjuk, és langyos sütőben szárítjuk, amíg a máz szép fényes lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9089
- Feltöltés dátuma: 2013. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicaboszi
5 recept
Ezt a süteményt karácsonykor sütöttem meg először. A hagyományos karácsonyi sütik helyett valami mást szerettem volna, de mindenképpen olyat, amit a családom minden tagja szeret. A kamrában volt dió, és az anyukám receptje szerint készített meggybefőtt. A többi hozzávalót a fantáziámra bíztam, de a legfontosabb az volt, hogy az ízek jól harmonizáljanak egymással. Azt hiszem, jól döntöttem, amikor ezt a süteményt megsütöttem, mert nagyon finom, egyszerű és mutatós is. A családom minden tagja elismerte, hogy fantasztikus lett. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a finom sütiket. Jó étvágyat kívánok!