r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Vaníliakrémes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1629 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2291 micro
Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához az egész tojásokat és a cukrot -gépi habverővel- verjük habos krémmé (kb. 7-8 perc).
  2. Az átszitált lisztet és kakaóport apránként forgassuk bele egy spatulával, majd óvatosan csorgassuk hozzá az olajat is, keverjük el.
  3. Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma alját, öntsük bele a masszát, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük meg (tűpróba!).
  4. Tegyük rácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Mossuk meg az epret, alaposan csepegtessük le, mikor megszáradt, vágjuk félbe a szemeket.
  6. Áztassuk be a lapzselatinokat, közben melegítsük fel a tejet egy nagyobb lábosban, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  7. Keverjük habosra a tojások sárgáját és a cukrot, majd adjuk hozzá a lisztet.
  8. A forró tejet -folyamatos kevergetés mellett- csurgassuk lassan a tojásos keverékhez. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és állandó kevergetés mellett sűrítsük be közepes lángon.
  9. Adjuk hozzá a jól kinyomkodott zselatinlapokat, keverjük el, majd folpackkal takarjuk le a tetejét (így nem bőrösödik be), és hagyjuk teljesen kihűlni!
  10. Mikor a krém teljesen kihűlt, keverjük el benne a mascarponét, majd kíméletesen a kemény habbá vert hideg tejszínt is. Tegyük hűtőbe kb. 30 percre.
  11. Közben a piskótát vágjuk vízszintesen óvatosan ketté. Az alsó kör köré csatoljuk fel a tortaforma szélét, és az oldalánál körben rakjuk ki szorosan a félbevágott eprekkel. Rakjunk félre pár szemet a díszítéshez, a többit rendezzük el a piskóta alján.
  12. Óvatosan öntsük bele a hideg vaníliakrémet, majd fedjük be a másik piskótalappal.
  13. A mázhoz tördeljük apró darabokra a csokoládét, vízgőz felett olvasszuk meg a tejszínnel együtt, és óvatosan kenjük a torta tetejére.
  14. Díszítsük a félretett eperrel, és tegyük egy éjszakára hűtőbe (tálalás előtt vegyük csak le óvatosan a tortakarikát).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14810
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper és csokoládé: ellenállhatatlan kombináció. Finomabbnál finomabb receptek születnek párosításukból, de én a legpazarabb variációt Limaránál találtam meg. Anyák napjára készítettem el, igazi dísze lett az ünnepi asztalnak, 4 generáció ülte körül, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...