r
Nosalty Logó

Valentin-napi linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Valentin-napi linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    312.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896.8 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, szív alakú formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  3. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. A készre sütött szíveket a csomagoláson lévő leírás alapján elkészített cukormázzal bevonjuk, és még a máz megszilárdulása előtt a dekorszívvel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3852
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Ajánló

Lehetőleg ne süssük tovább 10 percnél, mert a szívek kiszáradnak és kemények lesznek. Ha mégis keményre sikerülne, pihentessük 1-2 napot dobozban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából nem Valentin-napra készült, csak mivel otthon tudják, hogy nagyon szeretek sütni, mindig kapok valamilyen sütős kütyüt. Most éppen a cukormázat és a dekorszívet kaptam, így kreáltam hozzá egy sütit.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...