r
Nosalty Logó

Valentin napi joghurtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Valentin napi joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1156.1 g
  • Cukor
    906 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 6337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Lapokhoz

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal és a festékkel kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Ebből két lapot sütünk papírral bélelt tepsiben. Egy vékonyabbat 35×40 cm-es tepsiben, meg egy vastagabbat 23×35 cm-es tepsiben.
  4. Ha kihűltek lapok, a vékonyabb lapnak a hosszabbik oldalából levágunk egy 10 cm-es csíkot. A maradék lapot rátesszük egy fóliára, és így helyezzük a formába, kissé eligazgatjuk. A másik, vastagabb lapból kisebb szíveket szúrunk ki.
  5. A formát 1/3-ig megtöltjük a krémmel, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük a szíveket, ezután rátesszük a többi krémet, és befedjük a levágott lappal.
  6. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára, amíg megdermed.

Krémhez

  1. A zselatint a vízzel felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. Az epret összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot. Jól összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe.
  3. A zselatint hozzáadjuk a joghurtos keverékhez, és jól elkeverjük, ezután hozzáadjuk a felvert hulalát is. Ezzel töltjük meg a formát.

Díszítéshez

  1. A sütit kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
  2. A lekvárt felforraljuk, és megkenjük vele a sütit.
  3. Kinyújtjuk a fondantot, bevonjuk vele a megkent süteményt. A maradékból készíthetünk különböző nagyságú szíveket, és ezzel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2529
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin napi joghurtos szelet
Nikóka 172 recept

Az idén Valentin-napra készítettem.

Hozzávalók

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...