Valentin napi joghurtos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 7% Zsír
Lapokhoz
-
34g tojás43 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
19g tej11 kcal
-
47 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krémhez
-
1g zselatin4 kcal
-
6g víz0 kcal
-
38g gyümölcsjoghurt36 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5 kcal
-
13g eper4 kcal
-
63 kcal
Díszítéshez
-
75g cukorfondant260 kcal
-
5g eperlekvár14 kcal
Összesen
793
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 7% Zsír
Lapokhoz
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g tej84 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
7g sütőpor4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krémhez
-
10g zselatin34 kcal
-
50g víz0 kcal
-
300g gyümölcsjoghurt288 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g eper30 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Díszítéshez
-
600g cukorfondant2076 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
Összesen
6337
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 7% Zsír
Lapokhoz
-
11.3g tojás14 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
6.2g tej3 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krémhez
-
0.4g zselatin1 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
12.3g gyümölcsjoghurt12 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.1g eper1 kcal
-
8.2g növényi habtejszín21 kcal
Díszítéshez
-
24.6g cukorfondant85 kcal
-
1.6g eperlekvár5 kcal
Összesen
260
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
793
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126 g
Zsír
-
Összesen 123.8 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 904 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4748.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1528 mg
-
Nátrium 2016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1156.1 g
-
Cukor 906 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 368 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1296 micro
Összesen
6337
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Lapokhoz
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
30 dkg finomliszt
-
7 g sütőpor
Krémhez
-
1 dkg zselatin
-
0.5 dl víz
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl növényi habtejszín
Díszítéshez
-
60 dkg cukorfondant
-
2 ek eperlekvár
Elkészítés
Lapokhoz
- A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal és a festékkel kihabosítjuk.
- Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- Ebből két lapot sütünk papírral bélelt tepsiben. Egy vékonyabbat 35×40 cm-es tepsiben, meg egy vastagabbat 23×35 cm-es tepsiben.
- Ha kihűltek lapok, a vékonyabb lapnak a hosszabbik oldalából levágunk egy 10 cm-es csíkot. A maradék lapot rátesszük egy fóliára, és így helyezzük a formába, kissé eligazgatjuk. A másik, vastagabb lapból kisebb szíveket szúrunk ki.
- A formát 1/3-ig megtöltjük a krémmel, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük a szíveket, ezután rátesszük a többi krémet, és befedjük a levágott lappal.
- Hűtőbe tesszük minimum 3 órára, amíg megdermed.
Krémhez
- A zselatint a vízzel felfőzzük, majd kihűtjük.
- Az epret összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot. Jól összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe.
- A zselatint hozzáadjuk a joghurtos keverékhez, és jól elkeverjük, ezután hozzáadjuk a felvert hulalát is. Ezzel töltjük meg a formát.
Díszítéshez
- A sütit kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
- A lekvárt felforraljuk, és megkenjük vele a sütit.
- Kinyújtjuk a fondantot, bevonjuk vele a megkent süteményt. A maradékból készíthetünk különböző nagyságú szíveket, és ezzel díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2530
- Feltöltés dátuma: 2014. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Az idén Valentin-napra készítettem.