r
Nosalty Logó

Vakondtúrás szeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vakondtúrás szeletek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1091
Kalória
21.7g
Fehérje
122.1g
Szénhidrátok
59.1g
Zsír
173.3g
Víz
157.2g
Koleszterin
6.1g
Rost
57.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8889.1 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1039.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 6557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáit habosra keverjük a porcukorral, lassanként hozzácsorgatjuk az olajat, kézimixerrel összedolgozzuk.
  2. A lisztbe beleszitáljuk a kakaóport, a sütőport, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adjuk. Legvégén lazán beledolgozzuk a keményre felvert tojáshabot.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
  4. Amíg sül a tészta, megfőzzük a pudingot. Jó kemény lesz, de ez nem számít, mert a végén össze lesz dolgozva a többi hozzávalóval. Kihűtjük, néha meg kell keverni.
  5. A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, csomómentesre kikeverjük, végül a felvert tejszínhabot és a reszelt csokit is lazán belekeverjük.
  6. Miután kihűlt a tészta, késsel körbevágjuk a tetejét úgy, hogy legyen pereme. A közepét kiszedjük, vigyázva, hogy az alja ne sérüljön. Az üreget megtöltjük félbevágott banánokkal, betakarjuk a krémmel, és rámorzsoljuk a kiszedett piskótát. (Mindehol be kell takarni a krémet.)
  7. Hűtőben pár órát pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x36

A vakondtúrás torta egyszerűbb változata. Finom, mutatós és borzasztó gyorsan elfogy. Nem túl édes, ezért kiváló vendégváró süti a a meleg nyári napokon is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!