r
Nosalty Logó

Vakondtúrás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SKAndi
Vakondtúrás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 5062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7231.1 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 5062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a tojássárgájákat habosra keverjük a porcukorral, állandó keverés mellett hozzáadjuk az étolajat. Sűrű masszát kapunk, amelybe belekeverjük a langyos tejet, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Végül óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
  3. Beleöntjük a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült és a kihűlt tésztát kikotorjuk 1 cm-re a szélétől és 1 cm-re az aljától. A kikapart részt felhasználjuk morzsának a végén. A kikapart részt megkenhetjük nutellával, de nem muszáj, így is finom. Rárakjuk a hosszában félbevágott banánt.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez először a habtejszínt kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban mascarponét a cukorral elkeverjük, és a végén hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
  3. Végül hozzáadjuk a nutellát. Vagy törhetünk bele Oreo kekszet, ez csak rajtunk múlik.
  4. Rákenjük a banánra, és megszórjuk a finomra darabolt tésztamorzsával.
  5. Hűtőben tároljuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 18723
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vakondtúrás tortára emlékeztető nagyon finom desszert, de tepsin. Kisebb tepsire szólnak az adagok, így duplázni kell, ha nagyobb adagot szeretnénk. Nutella helyett reszelt csokoládét használhatunk. Ízlés szerint cukrozzuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...