r
Nosalty Logó

Vajhal saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DrPepe
Vajhal saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 1803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Az újburonyát megmossuk és héjában feltesszük főni.
  2. A vajhalat felkockázzuk, majd olívaolajon megsütjük, sütés közben a citrom levét rácsorgatjuk, ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
  3. A megfőtt burgonyát a héjában nagyobb darabokra szeleteljük, majd a halhoz tesszük, és tovább sütjük. A felszeletelt kaprot rászórjuk, majd a zöldbabot rádobjuk, és a nagyobb darabokra szeletelt fokhagymát is hozzáadjuk.
  4. Miközben pirulnak együtt, a halacska, a burgonya, és a zöldbab, a jégsalit megmossuk, és nagyobb darabokra tépkedjük.
  5. Végül elkészítjük az öntetet: a joghurthoz hozzáadjuk a megmaradt citrom levét, a mustárt, sót, borsot, végül a egy kevés kaprot.
  6. A jégsaliból megágyazunk az elkészült ételnek, végül nyakon öntjük az öntettel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2051
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Salátaestét terveztünk, és egy előző este látott recept újratervezésének az eredményét élvezhetitek, nagyon finom, frissítő étel, egy pohár finom bor kíséretében csodákra képes. FONTOS: A vajhal (vajmakréla)l húsa nehezen emészthető anyagokat tartalmaz, amelyek az arra érzékenyeknél hasmenést, fejfájást, bélgörcsöket idézhetnek elő 48-72 órán át. Ha valaki még nem evett vajhalat, egy kisebb adaggal (10-15 dkg) tesztelje. A szakirodalom 17 dkg elfogyasztását garantálja büntetlenül egy 80 kilós embernél, de ez egyénenként változhat!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...