r
Nosalty Logó

Vajhal saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DrPepe
Vajhal saláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

452
Kalória
28.6g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
24.7g
Zsír
396.2g
Víz
86.1g
Koleszterin
6.1g
Rost
6.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    1818 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 1803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Az újburonyát megmossuk és héjában feltesszük főni.
  2. A vajhalat felkockázzuk, majd olívaolajon megsütjük, sütés közben a citrom levét rácsorgatjuk, ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
  3. A megfőtt burgonyát a héjában nagyobb darabokra szeleteljük, majd a halhoz tesszük, és tovább sütjük. A felszeletelt kaprot rászórjuk, majd a zöldbabot rádobjuk, és a nagyobb darabokra szeletelt fokhagymát is hozzáadjuk.
  4. Miközben pirulnak együtt, a halacska, a burgonya, és a zöldbab, a jégsalit megmossuk, és nagyobb darabokra tépkedjük.
  5. Végül elkészítjük az öntetet: a joghurthoz hozzáadjuk a megmaradt citrom levét, a mustárt, sót, borsot, végül a egy kevés kaprot.
  6. A jégsaliból megágyazunk az elkészült ételnek, végül nyakon öntjük az öntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Salátaestét terveztünk, és egy előző este látott recept újratervezésének az eredményét élvezhetitek, nagyon finom, frissítő étel, egy pohár finom bor kíséretében csodákra képes. FONTOS: A vajhal (vajmakréla)l húsa nehezen emészthető anyagokat tartalmaz, amelyek az arra érzékenyeknél hasmenést, fejfájást, bélgörcsöket idézhetnek elő 48-72 órán át. Ha valaki még nem evett vajhalat, egy kisebb adaggal (10-15 dkg) tesztelje. A szakirodalom 17 dkg elfogyasztását garantálja büntetlenül egy 80 kilós embernél, de ez egyénenként változhat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!