Vajhal

Vajhal

Leírás

A hazánkban vajhal néven (Lepidocyboum flavorbrunneum) ismert hal egy mélytengeri halfajta (nem az angolszász területeken butterfish-ként ismert fajtával, hanem az escolar-ral azonos). Húsa homogén, fehér, lágy. Figyelemre érdemes tulajdonsága, hogy normál mennyiségben (~15 dkg/étkezés/fő) fogyasztva magas zsírtartalmú hasmenést okozhat. Ennek oka a hal húsában található, magas olajtartalmú, gempylotoxin nevű anyag, amelyet az emberi szervezet nem tud megemészteni, így az a szervezetünkből emésztetlenül távozik. Fotó: flickr/Soo Chinghttp://www.flickr.com/photos/55215508@N00/2017370873

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss halat egy napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, ha a vásárlás napján, frissen lefagyasztjuk, akkor 3 hónapon belül használjuk fel.

100g Vajhal

fehérjetartalom

17.28 g

zsírtartalom

65007.35 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

74.13 g

gramm vajhal?

Top ásványi anyagok

Foszfor

240 mg

Nátrium

89 mg

Magnézium

25 mg

Kalcium

22 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.3 g

Niacin - B3 vitamin

4.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.15 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.28 g

Zsír

telített zsírsav

3.38 g

egyszeresen telített zsírsav

3.38 g

többszörösen telített zsírsav

0.59 g

koleszterin

65 g

ásványi anyagok

Kalcium

22 mg

Vas

0.5 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

240 mg

Nátrium

89 mg

Cink

0.77 mg

Réz

0.054 mg

Mangán

0.015 mg

Szelén

36.5 µg

szénhidrát

víz

74.13 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.12 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.15 mg

Niacin - B3 vitamin

4.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg

Folát

15 µg

Retinol

30 µg

B12 vitamin

1.9 µg

A vitamin

30 µg

B6 vitamin

0.3 g

6 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...