Citrusos vajhal-steak mandulás spenótkörettel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1228
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 282.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 359 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2481 micro
-
β-karotin 9984 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9029 micro
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3665.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 1530 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3901 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1438 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 760 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 9924 micro
-
β-karotin 39936 micro
-
β-crypt 238 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 36114 micro
Összesen
1228
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 592 micro
-
β-karotin 2383 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2155 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kezdjük a halacskáinkkal: óvatosan félbevágjuk a halakat (lapjával?), majd az így kapott szeleteket sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk. Csak óvatosan. (Múltkor is megkaptam: hajlamosvagykicsittúlfűszerezniazételeket, na Tessék: jogos önvédelemből teszem! de milyen igaz.)
- Majd az apróra vágott citromdarabkákkal és egy kevés apróra vágott korianderrel megszórjuk. Visszafordítjuk a szeleteket - szendvicseket gyártunk.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a halak mindkét oldalát jól átsütjük. Félrerakjuk pihenni.
- Egy edényben vizet forralunk, és mikor már kellőképpen lobog, a csíkokra vágott répákat beledobáljuk. Kicsit fürödhetnek. Óvatosan lehalásszuk Őket, és halak sütése után maradt "zsiradékon" kicsit karamellizáljuk.
- Közben a lobogó vízbe mártjuk az elözőleg megmosott spenótleveleket. 1 perc elég Nekik. A spenótot kellőképpen leforráztuk. Egy tálban a spenótot összekeverjük az apróra vágott naranccsal és citrommal.
- Tálalhatjuk is: a tányér közepére rakunk egy kevés répát, majd rá a halat. Oldalra a narancsos spenótot. Kevés borsot szórhatunk még rá és ráadásként reszelt mandultát.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10385
- Feltöltés dátuma: 2011. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vásárolni voltunk. Nincs ebben semmi különös. Mégis. Ha Ő vezet, átkarolom és forró szavakat suttogók a fülébe. Amolyan szerelmes film aláfestő zenésen. Csend van bennem: reggeli áhitat délelőtt a szupermárketben... csak úgy szuper. Toljuk a bevásárlókocsit. Én követem. Szinte vonszol. A tekintete. Néha megállunk, és átöleljük egymást. Harctéri romantika. A halas pultnál bámulom a halakat. Ő engem. Csodál: hogy képes valaki ekkora érdeklődést tanusítani néhány döglött hal iránt?