r
Nosalty Logó

Vajhal grillezve parajos burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Vajhal grillezve parajos burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

1035
Kalória
33.7g
Fehérje
43.5g
Szénhidrátok
81.4g
Zsír
407.1g
Víz
115g
Koleszterin
6.3g
Rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

Összesen 1035 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

Összesen 4141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Parajos burgonya

Vajhal elkészítése

Tálalás

Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    3128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    407.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    3171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    6636 micro
Összesen 1035 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    325.7 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16295 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2249 mg
  • Nátrium
    12511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    12684 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    26545 micro
Összesen 4141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Parajos burgonya

  1. A burgonyát (lehetőleg parázsburgonyát) megmossuk, és tiszta mosogatószivaccsal körbedörzsöljük, ha vékony a héja, akkor ehető, ha vastag, akkor pucoljuk meg.
  2. Sós vízben főzzük puhára.
  3. A paraj lehet friss vagy mirelit leveles paraj is. A mirelitet szobahőmérsékleten olvasszuk meg, a friss parajt mossuk meg.
  4. Az olajon pirítsuk meg a tisztított tört fokhagymát, és rakjuk rá a parajt, és pirítsuk pár percet, majd tejszínnel öntsük fel.
  5. A parajos tejszínmártásba forgassuk bele a burgonyát, borssal fűszerezzük.

Vajhal elkészítése

  1. A vajhalat az egyik lime levével és héjával kenjük be, a borssal együtt. Ne sózzuk meg.
  2. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük pirosra mindkét oldalát a halnak, most sütéskor sózzuk meg a szeleteket.
  3. A másik lime-ot vágjuk 4 cikkre, ezzel tálaljuk.

Tálalás

  1. Koktélparadicsomot mossuk meg, és vágjuk ketté.
  2. A tányérra halmozzuk a burgonyát.
  3. A burgonyára helyezzük a halat, és a halhoz adjuk a cikk lime-ot, durvára tört borssal ízlés szerint szórjuk meg...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Sok érdekes és különleges ételt készítünk a Bistroban, ezt is többek között...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű bundás alma

Ne mondja senki, hogy nem süthetjük ki olajban az almát! Mártsuk a gyümölcsszeleteket lágy palacsintatésztába és már csobbanhatnak is a zsiradékban. Miután aranybarnára sültek, már ...

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!