Vajhal grillezve parajos burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Parajos burgonya
-
250g parázskrumpli154 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
5g só0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
32g kókuszolaj284 kcal
Vajhal elkészítése
-
150g vajhal219 kcal
-
32g kókuszolaj284 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
21g lime5 kcal
Tálalás
-
25g koktélparadicsom5 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
1035
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Parajos burgonya
-
1000g parázskrumpli616 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
20g só0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
128g kókuszolaj1137 kcal
Vajhal elkészítése
-
600g vajhal876 kcal
-
128g kókuszolaj1137 kcal
-
10g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
85g lime21 kcal
Tálalás
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
4141
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Parajos burgonya
-
38.3g parázskrumpli24 kcal
-
11.5g spenót2 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
7.7g főzőtejszín10 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
4.9g kókuszolaj44 kcal
Vajhal elkészítése
-
23g vajhal34 kcal
-
4.9g kókuszolaj44 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
1.1g limelé0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
3.3g lime1 kcal
Tálalás
-
3.8g koktélparadicsom1 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
161
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 81.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4073.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 3128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 407.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 3171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 6636 micro
Összesen
1035
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 134.7 g
Zsír
-
Összesen 325.7 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16295 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 2249 mg
-
Nátrium 12511 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1628.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1431 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1072 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 659 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 12684 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 26545 micro
Összesen
4141
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 99 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Parajos burgonya
-
100 dkg parázskrumpli
-
2 dkg só
-
2 dl főzőtejszín
-
4 gerezd fokhagyma
-
citrombors ízlés szerint
-
1.5 dl kókuszolaj
Vajhal elkészítése
-
1.5 dl kókuszolaj
-
1 dkg só
-
citrombors ízlés szerint
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
1 db lime
Tálalás
-
10 dkg koktélparadicsom
-
1 teáskanál balzsamecet
Elkészítés
Parajos burgonya
- A burgonyát (lehetőleg parázsburgonyát) megmossuk, és tiszta mosogatószivaccsal körbedörzsöljük, ha vékony a héja, akkor ehető, ha vastag, akkor pucoljuk meg.
- Sós vízben főzzük puhára.
- A paraj lehet friss vagy mirelit leveles paraj is. A mirelitet szobahőmérsékleten olvasszuk meg, a friss parajt mossuk meg.
- Az olajon pirítsuk meg a tisztított tört fokhagymát, és rakjuk rá a parajt, és pirítsuk pár percet, majd tejszínnel öntsük fel.
- A parajos tejszínmártásba forgassuk bele a burgonyát, borssal fűszerezzük.
Vajhal elkészítése
- A vajhalat az egyik lime levével és héjával kenjük be, a borssal együtt. Ne sózzuk meg.
- Forrósítsuk fel az olajat, és süssük pirosra mindkét oldalát a halnak, most sütéskor sózzuk meg a szeleteket.
- A másik lime-ot vágjuk 4 cikkre, ezzel tálaljuk.
Tálalás
- Koktélparadicsomot mossuk meg, és vágjuk ketté.
- A tányérra halmozzuk a burgonyát.
- A burgonyára helyezzük a halat, és a halhoz adjuk a cikk lime-ot, durvára tört borssal ízlés szerint szórjuk meg...
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 5809
- Feltöltés dátuma: 2015. november 17.
Ajánló
Könnyű ebédnek kiváló, és a halszálkától "rettegőknek" kiváló választás a vajhal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Sok érdekes és különleges ételt készítünk a Bistroban, ezt is többek között...