r
Nosalty Logó

Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 833 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkfüvet, majd reszeljük rá a lime héját.
  2. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, erre fektessük a halszeleteket. Szeleteljük fel a vajat, a szeleteket tegyük a halra. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
  3. Míg sül a lazac, készítsük el a salátát.
  4. Az elkészült lazacot helyezzük a salátaágyra, ízlés szerint locsoljuk meg a fél lime levével.

A salátához

  1. A salátákat, a medvehagymát, a paradicsomokat és a csípős paprikát alaposan mossuk meg. A paradicsomot tetszés szerint szeljük negyedekbe, felekbe; a salanova salátát tépkedjük falatnyi darabokra; a rukkolát, a medvehagymát és a csípős paprikát vágjuk tetszés szerinti nagyságúra; a madársaláta-csokrokat hagyhatjuk egészben, de egy párat leveleire is szedhetünk.
  2. Helyezzük egy tálba salátánkat, facsarjuk rá a fél lime levét, forgassuk össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 68526
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

Egy finom száraz, fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
Csutak Enikő 82 recept

Ha valaki nem akar sokat bajlódni a vendégváró vacsorával, mégis valami különleges fogást szeretne tálalni, készítse el ezt a lazacos ételt. A siker garantált! Bár nagyrészt átgondolva, a recept alapötlete a Nők Lapja Konyhából származik.

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...