Vaddisznópörkölt másképp
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A pörköltalaphoz
-
200g vaddisznóhús244 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
41 kcal
-
125g laskagomba37 kcal
A fűszerekhez
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
5g whiskey11 kcal
-
125g alma59 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A pörköltalaphoz
-
400g vaddisznóhús488 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g félszáraz vörösbor82 kcal
-
250g laskagomba73 kcal
A fűszerekhez
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
9g whiskey23 kcal
-
250g alma117 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
A pörköltalaphoz
-
32.8g vaddisznóhús40 kcal
-
13.9g vöröshagyma5 kcal
-
2.5g disznózsír22 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
8.2g félszáraz vörösbor7 kcal
-
20.5g laskagomba6 kcal
A fűszerekhez
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0.7g whiskey2 kcal
-
20.5g alma10 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 458.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1120.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 916.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
A pörköltalaphoz
-
3 gerezd fokhagyma
A fűszerekhez
-
fekete bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
4 db babérlevél
Elkészítés
A pörköltalaphoz
- A hagymákat felaprítjuk, megdinszteljük abban a lábosban vagy magasfalú serpenyőben, amiben a pörkölt főni fog.
- Sóval, fehérborssal megszórjuk a husit úgy, hogy midnenhol érje.
- Nagy lángon megpirítjuk egy serpenyőben, amíg színt kap, utána a hagyma mellé tesszük.
- Mehetnek rá a fűszerek, a whiskey, majd öntsük föl a borral, amíg teljesen el nem lepi, kavarjuk jól össze.
- 1,5 órát fog párolódni fedő alatt kis lángon, közben néha kavarjuk meg.
- Egy óra után nekiállhatunk megpirítani a gombát, épp csak hogy kicsit, majd mehet párolódni a hús mellé.
- Az utolsó 10 percben vegyük le a fedőt, sűrítsük be nagyobb lángon.
- Köretnek a főtt krumpli is jó, de krokett, galuska szintén elkészíthető hozzá.
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 78382
- Feltöltés dátuma: 2011. június 25.
Ajánló
Szabad tűzön is elkészíthető, ekkor a bográcsban előbb pírítsuk a húst, utána menjen rá a hagyma a fűszerekkel együtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy jóbarátom lepett meg a fél kiló vaddisznóval egyszer, amit aztán az otthon talált és zöldségestől sebtiben vásárolt alapanyagok segítségével azonmód elkezdtünk pörkölté átalakítani. Hirtelen ötlettől vezérelve került bele a whiskey és a Garam Massala, melyek azonban kihagyhatatlan pikantériát kölcsönöztek a húsnak, nem ajánlom tehát senkinek, hogy főleg utóbbit indiai fűszer volta miatt nélkülözhetőnek nyilvánítsa! Ugyan a husi hosszadalmasan párolódik, de eközben mehetünk a dolgunkra, nem igényel különösebb felügyeletet. (Bár be kell valljam, én úgy izgultam, hogy 10 percenként beleszagolgattam a lábosba :) ) Sok sikert és jó étvágyat!