r
Nosalty Logó

Vaddisznópörkölt másképp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
adabada
Vaddisznópörkölt másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Összesen 1128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Összesen 93 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Elkészítés

A pörköltalaphoz

  1. A hagymákat felaprítjuk, megdinszteljük abban a lábosban vagy magasfalú serpenyőben, amiben a pörkölt főni fog.
  2. Sóval, fehérborssal megszórjuk a husit úgy, hogy midnenhol érje.
  3. Nagy lángon megpirítjuk egy serpenyőben, amíg színt kap, utána a hagyma mellé tesszük.
  4. Mehetnek rá a fűszerek, a whiskey, majd öntsük föl a borral, amíg teljesen el nem lepi, kavarjuk jól össze.
  5. 1,5 órát fog párolódni fedő alatt kis lángon, közben néha kavarjuk meg.
  6. Egy óra után nekiállhatunk megpirítani a gombát, épp csak hogy kicsit, majd mehet párolódni a hús mellé.
  7. Az utolsó 10 percben vegyük le a fedőt, sűrítsük be nagyobb lángon.
  8. Köretnek a főtt krumpli is jó, de krokett, galuska szintén elkészíthető hozzá.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 78382
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Szabad tűzön is elkészíthető, ekkor a bográcsban előbb pírítsuk a húst, utána menjen rá a hagyma a fűszerekkel együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznópörkölt másképp
adabada 2 recept

Egy jóbarátom lepett meg a fél kiló vaddisznóval egyszer, amit aztán az otthon talált és zöldségestől sebtiben vásárolt alapanyagok segítségével azonmód elkezdtünk pörkölté átalakítani. Hirtelen ötlettől vezérelve került bele a whiskey és a Garam Massala, melyek azonban kihagyhatatlan pikantériát kölcsönöztek a húsnak, nem ajánlom tehát senkinek, hogy főleg utóbbit indiai fűszer volta miatt nélkülözhetőnek nyilvánítsa! Ugyan a husi hosszadalmasan párolódik, de eközben mehetünk a dolgunkra, nem igényel különösebb felügyeletet. (Bár be kell valljam, én úgy izgultam, hogy 10 percenként beleszagolgattam a lábosba :) ) Sok sikert és jó étvágyat!  

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...