r
Nosalty Logó

Vaddisznópörkölt másképp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
adabada
Vaddisznópörkölt másképp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

564
Kalória
48.1g
Fehérje
32g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
458.2g
Víz
14.3g
Koleszterin
6.7g
Rost
16.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Összesen 1128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörköltalaphoz

A fűszerekhez

Összesen 93 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 564 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    916.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A pörköltalaphoz

  1. A hagymákat felaprítjuk, megdinszteljük abban a lábosban vagy magasfalú serpenyőben, amiben a pörkölt főni fog.
  2. Sóval, fehérborssal megszórjuk a husit úgy, hogy midnenhol érje.
  3. Nagy lángon megpirítjuk egy serpenyőben, amíg színt kap, utána a hagyma mellé tesszük.
  4. Mehetnek rá a fűszerek, a whiskey, majd öntsük föl a borral, amíg teljesen el nem lepi, kavarjuk jól össze.
  5. 1,5 órát fog párolódni fedő alatt kis lángon, közben néha kavarjuk meg.
  6. Egy óra után nekiállhatunk megpirítani a gombát, épp csak hogy kicsit, majd mehet párolódni a hús mellé.
  7. Az utolsó 10 percben vegyük le a fedőt, sűrítsük be nagyobb lángon.
  8. Köretnek a főtt krumpli is jó, de krokett, galuska szintén elkészíthető hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Egy jóbarátom lepett meg a fél kiló vaddisznóval egyszer, amit aztán az otthon talált és zöldségestől sebtiben vásárolt alapanyagok segítségével azonmód elkezdtünk pörkölté átalakítani. Hirtelen ötlettől vezérelve került bele a whiskey és a Garam Massala, melyek azonban kihagyhatatlan pikantériát kölcsönöztek a húsnak, nem ajánlom tehát senkinek, hogy főleg utóbbit indiai fűszer volta miatt nélkülözhetőnek nyilvánítsa! Ugyan a husi hosszadalmasan párolódik, de eközben mehetünk a dolgunkra, nem igényel különösebb felügyeletet. (Bár be kell valljam, én úgy izgultam, hogy 10 percenként beleszagolgattam a lábosba :) ) Sok sikert és jó étvágyat!  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Brutális összeget költ a PENNY béremelésre

A PENNY Magyarország 2025-ben 3,5 milliárd forintot fordít béremelésre, amelynek köszönhetően a kereset átlagosan 7,8%-kal emelkedik. Emellett a munkatársak számára elérhető juttatások és kedvezmények körét is bővítették, többek között a munkavállalói vásárlási kedvezményt.

Így nyisd ki és töltsd újra a bolti borsőrlőt –...

Napi Tippünk ezúttal abban segít, hogy pikk-pakk ki tudjuk nyitni a bolti bors- és fűszerőrlőket - a feladat ugyanis sokszor lehetetlennek tűnik, pedig szívünk szerint az eszközt is megtartanánk és újratöltenénk, meg ugye kedvünk sincs újat venni, a meglevőt pedig kidobni.

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!