Vaddisznópástétom
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
OsztriGa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pástétomhoz
-
150g vaddisznóhús183 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
3 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
1g zöldbors1 kcal
A tetjére
-
4g zselatin13 kcal
-
125g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
Összesen
612
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pástétomhoz
-
600g vaddisznóhús732 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
13 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
2g zöldbors5 kcal
A tetjére
-
16g zselatin54 kcal
-
500g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Összesen
2452
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pástétomhoz
-
25.5g vaddisznóhús31 kcal
-
14.4g sárgarépa5 kcal
-
7.6g fehérrépa5 kcal
-
2.8g zeller1 kcal
-
4.2g füstölt szalonna28 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
4.2g vörösbor4 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
0.8g mustár1 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.1g zöldbors0 kcal
A tetjére
-
0.7g zselatin2 kcal
-
21.2g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
Összesen
105
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 541 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 459.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 775 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 2632 micro
-
β-karotin 6338 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
612
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 164.8 g
Zsír
-
Összesen 155.9 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4113.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1268 mg
-
Nátrium 2166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1837 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 10526 micro
-
β-karotin 25352 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4606 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
2452
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 447 micro
-
β-karotin 1077 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 196 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
A pástétomhoz
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
0.3 közepes db zeller
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 dl vörösbor
-
5 db borókabogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
2 dl habtejszín
-
1 ek zselatin
A tetjére
-
8 teáskanál zselatin
-
5 dl víz
-
1 db leveskocka
Elkészítés
A pástétomhoz
- A húst vágjuk közepes kockákra, az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra.
- A szalonnát is vágjuk kisebb kockákra. Mindent tegyünk bele egy kevés olajjal kikent lábasba, és nagy lángon pirítsuk össze úgy 3-4 percig.
- Tegyük rá a paradicsompürét, fűszerezzük, és öntsük fel a borral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, ha kell, főzés közben a vizet pótoljuk. Az sem nagy baj, ha nem akar ennyi idő alatt vajpuhára főni, darálásnál majd megoldódik a gond...
- Ha kihűlt, daráljuk le kis lyukú tárcsán. Először csak a "sűrejét" merjük ki, majd a végén adagoljunk egy kis levet a masszához, hogy kenhető állagot kapjunk. (főleg akkor kell a lével óvatosabban bánni, ha sok marad belőle...) Ha kell, utánsózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a mustárt, zöldborsot.
- Melegítsük fel a tejszínt, oldjuk fel benne a zselatint, majd ha langyosra hűlt, keverjük a masszába.
- Töltsük kisebb cserépedényekbe és öntsük rá a felmelegített aszpikot. (Aszpik hiányában fél liter forró vízhez adjunk 1 erőleveskockát, tegyünk hozzá 8 tk zselatint, oldjuk fel, szűrjük át tiszta konyharuhán, majd ha langyosra hűlt öntsük a pástétomok tetejére. Ez azért kell, hogy ne száradjon ki a hús, illetve ne barnuljon meg.)
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 14064
- Feltöltés dátuma: 2010. november 02.
Ajánló
Pirítósra kenve, testes vörösborral. Kitűnő előétel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
OsztriGa
35 recept
Van szerencsém vadászkalandokba keveredni. Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy képes vagyok meghúzni a ravaszt, sietek leszögezni, hogy enyém a konyhai részleg. A vaddisznó húsa aránylag semleges, ezért a gyerekek is nagyon szeretik. Ezt a pástétomot különösen kedvelik, mert krémes, és lágy íze van. Ennél a receptnél nem kell a húst pácolni, mert az sem baj, ha nem fő meg vajpuhára, a darálás után nincs semmi különbség. A hús típusára sincs semmi kötelező előírás. Leginkább a nyesedékekből készül. Aki veszi a boltban a húst, az nyugodtan vegye meg a legkedvezőbb árút - akár szarvas, és őz is lehet - mert ennél a pástétomnál nem lesz probléma.