r
Nosalty Logó

Vadasmarha egyszerűen pussycattól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Vadasmarha egyszerűen pussycattól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2845 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 474 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    277.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5301.5 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2841 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2845 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    473 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 1x5 cm-es csíkokra vágjuk, és beszórjuk az ételízesítővel, sóval, borssal, rátesszük a mustárt,2 ek olajat, és félretesszük egy órára.
  2. Közben összevágjuk a hagymát, a paprikát, a chillit, és 2 ek olajon megsütjük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a harmadik 2 ek olajat, és a húst két részletben barnulásig pirítjuk, majd rádobjuk a megsült hagymára.
  4. Megfűszerezzük a pirospaprikával, esetleg még chilliporral, borssal, és beletesszük a babérleveleket.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csakellepje a húst. Letakarva puhára főzzük. (Én ezt mindig kuktában főzöm kb. 40 percig.)
  6. Ezután a tejfölt elkeverjük a paradicsompürével és a liszttel, hígítjuk vízzel úgy, hogy önthető legyen, és behabarjuk vele a vadast. Felforralva látjuk, hogy mennyire sűrűsödik be, és mennyire sűrűre szeretjük, így adunk hozzá még vizet, ha kell. Kettőt rottyan, és kész.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20290
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Én krumpligombóccal illetve krumpligaluskával szoktam tálalni, aminek a receptjét legközelebb fel is fogom tenni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ez azért egyszerű, mert az ételízesítő miatt nem kell a zöldségekkel bajlódni. Jó, jó, tudom, hogy így nem annyira egészséges, de most egyerűségről beszélünk, és nem egészségről. Ha van elég időm és kedvem, akkor persze én is úgy készítem, mint ahogy az Anyukám tanította, a húst szeletelve és zöldségekkel főzve, és amikor minden puha, akkor a hús szeleteket kivesszük, a levet átpaszírozzuk, utána a húst visszatesszük, és az egészet behabarjuk. Macerásnak hangzik... ugye! Ezért ha tudom, leegyszerűsítek mindent.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...