Vadasmarha egyszerűen pussycattól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g marhalábszár256 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g cukor3 kcal
Összesen
474
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1200g marhalábszár1536 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
26 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
2845
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
61.7g marhalábszár79 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
5.1g paprika1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15.4g tejföl31 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
2.1g finomliszt7 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Összesen
146
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 230.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
474
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 277.4 g
Zsír
-
Összesen 154.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5301.5 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 2841 mg
-
Nátrium 1209 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1382.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
2845
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 473 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg marhalábszár
-
3 teáskanál ételízesítő
-
3 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
6 ek napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db chili
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
3 dl tejföl
-
4 csapott ek finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- A húst 1x5 cm-es csíkokra vágjuk, és beszórjuk az ételízesítővel, sóval, borssal, rátesszük a mustárt,2 ek olajat, és félretesszük egy órára.
- Közben összevágjuk a hagymát, a paprikát, a chillit, és 2 ek olajon megsütjük.
- Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a harmadik 2 ek olajat, és a húst két részletben barnulásig pirítjuk, majd rádobjuk a megsült hagymára.
- Megfűszerezzük a pirospaprikával, esetleg még chilliporral, borssal, és beletesszük a babérleveleket.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csakellepje a húst. Letakarva puhára főzzük. (Én ezt mindig kuktában főzöm kb. 40 percig.)
- Ezután a tejfölt elkeverjük a paradicsompürével és a liszttel, hígítjuk vízzel úgy, hogy önthető legyen, és behabarjuk vele a vadast. Felforralva látjuk, hogy mennyire sűrűsödik be, és mennyire sűrűre szeretjük, így adunk hozzá még vizet, ha kell. Kettőt rottyan, és kész.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20290
- Feltöltés dátuma: 2013. január 22.
Ajánló
Én krumpligombóccal illetve krumpligaluskával szoktam tálalni, aminek a receptjét legközelebb fel is fogom tenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Ez azért egyszerű, mert az ételízesítő miatt nem kell a zöldségekkel bajlódni. Jó, jó, tudom, hogy így nem annyira egészséges, de most egyerűségről beszélünk, és nem egészségről. Ha van elég időm és kedvem, akkor persze én is úgy készítem, mint ahogy az Anyukám tanította, a húst szeletelve és zöldségekkel főzve, és amikor minden puha, akkor a hús szeleteket kivesszük, a levet átpaszírozzuk, utána a húst visszatesszük, és az egészet behabarjuk. Macerásnak hangzik... ugye! Ezért ha tudom, leegyszerűsítek mindent.