Vadas marha (Vadas 5.)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g marhacomb710 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
968
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g marhacomb2840 kcal
-
640g sárgarépa234 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
3874
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
58.1g marhacomb83 kcal
-
18.6g sárgarépa7 kcal
-
10.5g fehérrépa7 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
114
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.1 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2883.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 1185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 622 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
968
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 448.2 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11533.3 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 663 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 678 mg
-
Foszfor 4784 mg
-
Nátrium 4742 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2488.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4756 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 87 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 136 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 1825 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19805 micro
-
β-karotin 47196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1478 micro
Összesen
3874
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 575 micro
-
β-karotin 1371 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
2 kg marhacomb
-
8 db sárgarépa
-
4 db fehérrépa
-
10 gerezd fokhagyma
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
babérlevél ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- A hagymát összekockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk.
- Amikor már üveges, akkor belerakjuk a marhahúst, amit előzőleg megmostunk, és szeletekre vágtunk; és addig pirítjuk, amíg szép rózsaszínes lesz a külseje.
- Ha ez megvan, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, és a leveskockákat, majd kevés vízzel felöntjük, hogy könnyebb legyen összekeverni.
- Ezután belerakjuk a répákat, amelyeket előzőleg kereszt irányban félbe, majd hosszirányban ismét félbe vágtunk, illetve a fokhagymákat. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Lefedjük.
- Ha felforrt, lassú tűzön főzzük kb. 1,5-2 órát. Addig főzzük, amíg a marhahússzeletet egy fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni.
- Ezt követően a tűzről levesszük, és kiszedjük a "levesből" a húst egy másik lábasba. A babérleveleket kipecázzuk a és ízlés szerint 4-5 nagyobbat a húshoz teszünk, a többit kidobjuk.
- A maradék "levest" répástul - fokhagymástul leturmixoljuk, majd a pürét a húsra öntjük az új fazékba. Visszarakjuk főni. Ha felforrt, habarással sürítjük.
- Ha kész, és kicsit hűlt, ecettel adjuk meg a mártás pikantériáját.
- Receptkönyvben: 281
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 161961
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 11.
Ajánló
Más, soványabb marhahúsból is készíthetjük: pl. fehérpecsenyéből, vesepecsenyéből, vagy stefániából. És tetszőlegesen vadhúsokból is: legyen az vaddisznó, őz, vagy szarvas húsa. Köretnek jó a házilag gyúrt metélt tészta, krumpligombóc, zsemlegombóc, krokett vagy spagetti - ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Köretnek jó a házilag gyúrt metélt tészta, krumpligombóc, krokett vagy spagetti ízlés szerint. Nem hagyományos "vadas", amolyan baranyai változat.