r
Nosalty Logó

Vadas marha (Vadas 5.)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vadas marha (Vadas 5.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3874 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2883.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    622 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 968 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    448.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11533.3 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    663 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    4784 mg
  • Nátrium
    4742 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4756 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19805 micro
  • β-karotin
    47196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 3874 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    575 micro
  • β-karotin
    1371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát összekockázzuk, és olívaolajon megpirítjuk.
  2. Amikor már üveges, akkor belerakjuk a marhahúst, amit előzőleg megmostunk, és szeletekre vágtunk; és addig pirítjuk, amíg szép rózsaszínes lesz a külseje.
  3. Ha ez megvan, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet, és a leveskockákat, majd kevés vízzel felöntjük, hogy könnyebb legyen összekeverni.
  4. Ezután belerakjuk a répákat, amelyeket előzőleg kereszt irányban félbe, majd hosszirányban ismét félbe vágtunk, illetve a fokhagymákat. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Lefedjük.
  5. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük kb. 1,5-2 órát. Addig főzzük, amíg a marhahússzeletet egy fakanállal könnyen ketté tudjuk vágni.
  6. Ezt követően a tűzről levesszük, és kiszedjük a "levesből" a húst egy másik lábasba. A babérleveleket kipecázzuk a és ízlés szerint 4-5 nagyobbat a húshoz teszünk, a többit kidobjuk.
  7. A maradék "levest" répástul - fokhagymástul leturmixoljuk, majd a pürét a húsra öntjük az új fazékba. Visszarakjuk főni. Ha felforrt, habarással sürítjük.
  8. Ha kész, és kicsit hűlt, ecettel adjuk meg a mártás pikantériáját.
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 162007
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 11.

Ajánló

Más, soványabb marhahúsból is készíthetjük: pl. fehérpecsenyéből, vesepecsenyéből, vagy stefániából. És tetszőlegesen vadhúsokból is: legyen az vaddisznó, őz, vagy szarvas húsa. Köretnek jó a házilag gyúrt metélt tészta, krumpligombóc, zsemlegombóc, krokett vagy spagetti - ízlés szerint.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köretnek jó a házilag gyúrt metélt tészta, krumpligombóc, krokett vagy spagetti ízlés szerint. Nem hagyományos "vadas", amolyan baranyai változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...