r
Nosalty Logó

Vadas házinyúl zsemlegombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ligeti Károly
Vadas házinyúl zsemlegombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vadas

Zsemlegombóc

1064
Kalória
67.9g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
44.5g
Zsír
528.5g
Víz
363.3g
Koleszterin
9.2g
Rost
27.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 1064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 4253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9417 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8137.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3632 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4351 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    74 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37667 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 4253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Vadas

  1. Az egész konyhakész nyulat megmossuk, feldaraboljuk, egy fazékba rakjuk, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi.
  2. Felforraljuk, leszedjük a keletkezett habot, és hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, szemes borsot, mustárt, ecetet, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul, 80-90 perc főzés általában elég ahhoz, hogy a hús megpuhuljon.
  3. Ha kész, eltávolítjuk a babért, szemes borsot, kiszedjük a húst, félretesszük.
  4. Egy másik edényben zsírjára sütjük az apróra vágott szalonnát, karamellizáljuk benne a cukrot, ráöntjük a zöldségeket a lével együtt, rászórjuk a finomlisztet, és botmixerrel pürésítjük az egészet.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforraljuk.

Zsemlegombóc

  1. A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázzuk, egy tepsibe szórjuk, és sütőben aranybarnára pirítjuk.
  2. A tojásokat elkeverjük, étolajjal, rétesliszttel és pici sóval.
  3. A lágy masszába forgatjuk a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  4. Ha megfőtt, szűrőtálba szedjük, lecsepegtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

Akciósan kínálták a nyulat az egyik áruházban, mivel régebben tartottam nyulat, és sokat ettünk nyúlból készített ételeket, ismerjük az ízét, és szeretjük is, ezért hazavittem, és ez lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!