r
Nosalty Logó

Üvegben sült meggyes márványsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Üvegben sült meggyes márványsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2205 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.7 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 4392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Üvegeket alaposan vajazzuk ki.
  2. A vajat, cukorral, vaníliával, sóval habosra keverjük. Citromhéjat és a tojásokat egyenként hozzáadjuk.
  3. Keményítőt, lisztet és sütőport összekeverjük, felváltva 2 dl tejjel lassan a masszához adjuk.
  4. Válasszuk ketté a tésztát, a felébe kakaóport és 3 evőkanál tejet tegyünk.
  5. Adagoljuk a masszákat felváltva egy-egy kanállal mindig az üveg közepére.
  6. Kezdjük mindig a sárga masszával, aztán barna, ismét sárga, ismét barna stb. Így szép márványozást kapunk.
  7. Minden üveget csak félig töltsünk, ez akkor igazán fontos, ha le is akarjuk zárni majd. Minden adag tésztába nyomkodjunk 5 szem meggyet.
  8. Előmelegített sütőben kb. 25 -30percig süssük.
  9. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12879
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

Sütéshez akár nagyobb hőálló csészéket is használhatunk. Bármilyen kavart tészta elkészíthető ilyen módon. Ha tartósítani szeretnénk, inkább ne használjunk gyümölcsöket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy tipikus német ötlet. :-) Kavart sütik sütése és tartósítása üvegben. Állítólag akár több hétig is tartósak maradnak. Németországban nagyon trendi ez a sütési mód, de megosztja a háziasszonyok táborát. Én is kipróbáltam, nem mintha nálunk egy süti is tartósításra szorulna, hanem azért, mert én kicsit szkeptikus voltam, és látni akartam, hogy működik-e egyáltalán a dolog. :-) Engem a végeredmény teljesen meggyőzött, nem más a sütés mint egy nagyobb formában, és a friss süti még szaftosabb lett, mint az normál sütésnél. Ha kisebb méretű sütiket szeretnénk készíteni, de nincs sütőformánk, akkor ez a tökéletes megoldás. Az üvegben is mutatósak, szépen díszítve van benne fantázia, lehet ötletes ajándék, feltéve ha marad belőle. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...