Uráli szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 28% Zsír
A fehér tésztához
-
17g margarin120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A fehér tészta lekenéséhez
-
14 kcal
A szóráshoz
-
8g dió55 kcal
A barna tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
10 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
63g tej35 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
6 kcal
A mázhoz
-
25g csokoládé137 kcal
-
18 kcal
Összesen
1172
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 28% Zsír
A fehér tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A fehér tészta lekenéséhez
-
167 kcal
A szóráshoz
-
100g dió654 kcal
A barna tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
114 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
750g tej420 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A mázhoz
-
300g csokoládé1638 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
14020
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 28% Zsír
A fehér tésztához
-
5.5g margarin39 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
0.5g tejföl1 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A fehér tészta lekenéséhez
-
1.6g sárgabaracklekvár5 kcal
A szóráshoz
-
2.7g dió18 kcal
A barna tésztához
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
5.5g margarin39 kcal
-
2.7g porcukor11 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
A krémhez
-
20.6g tej12 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A mázhoz
-
8.2g csokoládé45 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
385
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
1172
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 166.2 g
Zsír
-
Összesen 799.2 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 330 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 235 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6203.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 1468 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1076 mg
-
Foszfor 2546 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1583.9 g
-
Cukor 830 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 362.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5969 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 684 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 5603 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 4375 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
14020
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
385
kcal
Hozzávalók
A fehér tésztához
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 ek tejföl
-
1 kávéskanál szalalkáli
A fehér tészta lekenéséhez
-
3 ek sárgabaracklekvár
A szóráshoz
A barna tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tejföl
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál szalalkáli
A krémhez
-
7.5 dl tej
-
7.5 evőkanál finomliszt
-
30 dkg porcukor
-
30 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
-
30 dkg csokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A fehér tésztához
- A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk.
- A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk, 2 egyenlő cipóra osztjuk.
- Fagyasztóba tesszük, egy kicsit megdermesztjük, hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
- Az egyik fehér cipót méret nagyságúra sodorjuk, majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük.
- Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval, az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
- A másik tésztánál is így járunk el.
- A krémhez a lisztet, cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
- A margarint kihabosítjuk, és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
- A krémet elfelezzük.
- A két lap közé tesszük a fele krémet, a másik felét a 2. lap tetejére.
- A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 19836
- Feltöltés dátuma: 2013. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A receptet a Webcukrászdában találtam, Gabika receptje. Én átalakítottam 2 lapra. Nagyon finom, egy kicsit drágább. Ajánlom elkészítésre.