r
Nosalty Logó

Ünnepi torta Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi torta Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, és a két masszát összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kisméretű tortaformában megsütjük.
  2. Amikor kisült és kihűlt három lapot vágunk belőle, és megtöltjük.
  3. A krém készítése: a pudingot a tejjel, cukorral a szokásos eljárással felfőzzük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A hab egy negyed részét a pudingos krémbe keverjük, és az alsó tortalapra rátesszük, erre jön a második lap.
  4. A tejszín másik egy negyedébe beletesszük a gyümölcsöket, és a tésztára simítjuk. Erre jön a harmadik lap, ezt kívülről körbekenjük a tejszínnel, és a megmaradt habbal a tortát díszítjük.
  5. A tetejét marcipánvirágokkal díszítjük, az oldalára csokirudacskákat teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2291
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ünnepekre készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...