r
Nosalty Logó

Ünnepi tojáslikőr torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi tojáslikőr torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 3808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
  2. Elkészítjük a tésztát, azaz a tojásokat felverjük két evőkanál langyos vízzel, majd hozzádolgozzuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a pisztáciával. Végül a tészta két részét összedolgozzuk.
  3. A masszát beleöntjük a kibélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A tortát hagyjuk a formában kihűlni.
  4. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  5. A krémhez egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot és a tojáslikőrt. Ezt követően a krémhez hozzáadjuk a zselatint
  6. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk.
  7. Az első lapot tortagyűrűbe tesszük (ha van), és rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre kerül a krém másik része, és végül a tetejére a harmadik tortalap.
  8. A tortát hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  9. A tejszínből kemény habot verünk. Vaníliás cukorral ízesítjük.
  10. Pihentetés, hűtés után eltávolítjuk a tortakarikát, és a tejszínnel bevonjuk a tortát.
  11. Habzsákból nyomott csillagokkal, marcipánvirággal, kandírozott virággal díszítjük egyéni ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2405
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, s nagy örömet szereztem vele. Elkészítése egyszerű, és a végeredmény nagyon látványos! Egy régebbi sütős magazinból való a recept! :) Ott az oldalát apróra zúzott pisztáciával díszítették, és nagyon mutatós volt, de nekem sajnos nem volt időm pisztáciát pucolni! Majd legközelebb!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...