r
Nosalty Logó

Ünnepi sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Ünnepi sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 8988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    439.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13478.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    6250 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1771 mg
  • Foszfor
    4718 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1803 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    204 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 8988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három cipót formázunk belőle. Legbiztosabb, ha mérleggel egyenlő adagokra mérjük. Alufóliába csomagoljuk, és addig a hűtőben tartjuk, amíg elkészítjük a töltelékeket.
  2. A tésztacipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk, az elsőt egy közepes méretű tepsibe rakjuk. (Nem kell alá semmi.) Megkenjük először a mák, majd az almás töltelék felével.
  3. Beborítjuk a következő tésztalappal, erre hasonló sorrendben kerül a töltelék. Végül betakarjuk a harmadik lappal. Egy hústűvel megszurkáljuk, de úgy, hogy a tepsi aljáig érjen a tűnk. Ezeken a pici lyukakon eltávozik majd a gőz. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, az őrölt fahéjjal és a citrus fűszerkeverékkel ízesítve megpároljuk. Kihűtés után szűrőlapáttal szedjük ki, hogy a fölösleges almalé lecsöpögjön.
  2. A cukorral ledarált mákot elkeverjük a forró tejjel, az orangina fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral.

Tetejére

  1. Ha langyosra hűlt, a tetejét csokimázzal öntjük le. Ehhez gőz fölött felolvasztjuk az összetördelt csokit, hozzáadunk 2 ek. olajat, hogy jól kenhető legyen, és egyenletesen elkenjük a tészta tetején. Legjobb, ha legalább egy éjszakán át pihen, hogy az ízek összeérjenek. Hasonlít a zserbóhoz, és a flódnihoz, de nem is zserbó, és nem is flódni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 737
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi sütemény
Bodnár Évi 27 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...