Ünnepi Pina Colada torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagy Kriszta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
14 kcal
-
13g cukor52 kcal
Krém
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
33g ananászkonzerv20 kcal
-
13 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
22 kcal
-
1g fehér rum2 kcal
Hógömb
-
83g cukorfondant288 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
1g víz0 kcal
Vajkrém - fondantburkolat alá
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
171 kcal
-
160g cukor619 kcal
Krém
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g ananászkonzerv240 kcal
-
152 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
40g kókuszreszelék264 kcal
-
8g fehér rum18 kcal
Hógömb
-
1000g cukorfondant3460 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
8g víz0 kcal
Vajkrém - fondantburkolat alá
Összesen
10699
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
12.2g tojás15 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
1.2g kókuszos pudingpor5 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
Krém
-
1.2g kókuszos pudingpor5 kcal
-
8.3g tej5 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
11.1g ananászkonzerv7 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
8.3g növényi tejszín21 kcal
-
1.1g kókuszreszelék7 kcal
-
0.2g fehér rum1 kcal
Hógömb
-
27.7g cukorfondant96 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Vajkrém - fondantburkolat alá
Összesen
297
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.6 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
893
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 161.4 g
Zsír
-
Összesen 383 g
-
Telített zsírsav 256 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4537.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1139 mg
-
Nátrium 2258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1651.3 g
-
Cukor 1385 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 721.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2684 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 1242 mg
-
Retinol - A vitamin: 2633 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 594 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1976 micro
Összesen
10699
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
1 tasak kókuszos pudingpor
-
16 dkg cukor
Krém
-
1 tasak kókuszos pudingpor
-
3 dl tej
-
3 ek cukor
-
40 dkg ananászkonzerv
-
40 g étkezési keményítő
-
300 ml növényi tejszín
-
40 g kókuszreszelék
-
1 ek fehér rum
Hógömb
-
1 kg cukorfondant
-
2 dkg porcukor
-
6 db lapzselatin
-
1 ek víz
Vajkrém - fondantburkolat alá
Elkészítés
Piskóta
- Tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- Nem állítjuk le a robotgépet, és így lassan belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
- A lisztet több részletben hozzáadjuk, és a géppel pulzálva elkeverjük. A liszt egy részét helyettesíthetjük kókuszos pudingporral, ekkor az arány 160 g liszt, egy csomag pudingpor, a kettőt alaposan elkeverjük, mielőtt a tojáshoz adjuk.
- A tésztát 26 cm-es tortakarikába tesszük.
- 160 fokon 50 percig sütjük.
Krém
- A kókuszos pudingot 3 dl tejjel és a cukorral felfőzzük, tetejére zacskót nyomkodunk, hogy ne bőrösödjön meg, kihűtjük.
- Az ananászkonzerv levét 4 dekagramm étkezési keményítővel (vagy ha sikerül vásárolnunk, egy cs. ananász ízű pudingporral) felfőzzük, hozzáadjuk a rumot vagy szilvórium aromát (ez adja vissza azt az ízt, amit várunk), kihűtjük.
- A növényi habot felverjük, hozzáadjuk a kihűlt, kókuszos pudingot és a kókuszreszeléket.
- Kétféle krémet, egy ananászos zselét és egy kókuszos, habos krémet kapunk.
Hógömb
- Fondantból egy tetszőleges magasságú kör alapot formázunk, akkora átmérőjűt, amekkora a hógömb lesz. Én kb. 10 cm átmérőjűt és 4 cm magasat készítettem.
- Elkészítjük rá fondantból a képzeletünk szerinti kis jelenetet, figurákat. Porcukorral meghintjük.
- 6 db lapzselatint hideg vízbe áztatunk 10 percre. Ezután kinyomkodjuk, egy magas falú lábosban 1 ek. vízzel felmelegítjük. Épp langyos, folyós legyen. Egy felfújt lufit belemártunk, fejen állva tartjuk, míg lecsöpög, majd megfordítjuk, egy pohárra helyezzük, és 24 órán át szárítjuk. A lufit kidurrantjuk, a zselatingömb alját levágjuk, és a fondantból készült kompozíciónkra helyezzük.
- Egy csíkot vágunk ki fondantból, az alapunk magasságánál kicsit szélesebbet, az alap köré tekerjük (a képen a bordós sáv), ez elegánsan eltakarja a gömb aljának esetleges egyenetlenségeit.
Vajkrém - fondantburkolat alá
- A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk.
- Az első részt megkenjük az ananászos zselé felével, és rászórjuk az ananászdarabkákat, majd rásimítjuk a kókuszhab felét. Rátesszük a középső tésztalapot.
- Ugyanígy járunk el a következő réteggel is.
- A tortát vajkrémmel bekenjük, pár órát hűtjük.
- A fondant-nal burkoljuk, díszítjük.
- A tetejére helyezzük a hógömböt.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1388
- Feltöltés dátuma: 2016. december 19.
Ajánló
A torta nem csak fontant burkolattal lesz elegáns, habos külsőt is kaphat, illetve mind a hógömb, mind a torta millió lehetőséget rejt. Csak a fantáziánk szabhat határt az elkészítésnél! Tipp: Legalább 2-3 gömböt mártsunk, hogy biztosan legyen majd, amit használhatunk. Minél kisebb lufikat fújunk, annál szebb gömb alakot kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Nagy Kriszta
1 recept
A pina colada a kedvenc koktélom. Amikor elkezdtem tortákat készíteni, rögtön tudtam, hogy ezt az ízt ki kell kísérleteznem. Szerintem sikerült! Ez a karácsonyi torta a hógömb és az egzotikus íz miatt méltán lehet az ünnepi asztal fénypontja! Két napot dolgozunk a tortával, első nap elkészítjük a zselégömböt, a pudingokat, megsütjük a piskótát, másnap összeállítjuk a hógömböt és a tortát.