r
Nosalty Logó

Ünnepi Pina Colada torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Kriszta
Ünnepi Pina Colada torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Összesen 10699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    383 g
  • Telített zsírsav
    256 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1651.3 g
  • Cukor
    1385 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 10699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Nem állítjuk le a robotgépet, és így lassan belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
  3. A lisztet több részletben hozzáadjuk, és a géppel pulzálva elkeverjük. A liszt egy részét helyettesíthetjük kókuszos pudingporral, ekkor az arány 160 g liszt, egy csomag pudingpor, a kettőt alaposan elkeverjük, mielőtt a tojáshoz adjuk.
  4. A tésztát 26 cm-es tortakarikába tesszük.
  5. 160 fokon 50 percig sütjük.

Krém

  1. A kókuszos pudingot 3 dl tejjel és a cukorral felfőzzük, tetejére zacskót nyomkodunk, hogy ne bőrösödjön meg, kihűtjük.
  2. Az ananászkonzerv levét 4 dekagramm étkezési keményítővel (vagy ha sikerül vásárolnunk, egy cs. ananász ízű pudingporral) felfőzzük, hozzáadjuk a rumot vagy szilvórium aromát (ez adja vissza azt az ízt, amit várunk), kihűtjük.
  3. A növényi habot felverjük, hozzáadjuk a kihűlt, kókuszos pudingot és a kókuszreszeléket.
  4. Kétféle krémet, egy ananászos zselét és egy kókuszos, habos krémet kapunk.

Hógömb

  1. Fondantból egy tetszőleges magasságú kör alapot formázunk, akkora átmérőjűt, amekkora a hógömb lesz. Én kb. 10 cm átmérőjűt és 4 cm magasat készítettem.
  2. Elkészítjük rá fondantból a képzeletünk szerinti kis jelenetet, figurákat. Porcukorral meghintjük.
  3. 6 db lapzselatint hideg vízbe áztatunk 10 percre. Ezután kinyomkodjuk, egy magas falú lábosban 1 ek. vízzel felmelegítjük. Épp langyos, folyós legyen. Egy felfújt lufit belemártunk, fejen állva tartjuk, míg lecsöpög, majd megfordítjuk, egy pohárra helyezzük, és 24 órán át szárítjuk. A lufit kidurrantjuk, a zselatingömb alját levágjuk, és a fondantból készült kompozíciónkra helyezzük.
  4. Egy csíkot vágunk ki fondantból, az alapunk magasságánál kicsit szélesebbet, az alap köré tekerjük (a képen a bordós sáv), ez elegánsan eltakarja a gömb aljának esetleges egyenetlenségeit.

Vajkrém - fondantburkolat alá

  1. A kihűlt piskótalapot 3 részre vágjuk.
  2. Az első részt megkenjük az ananászos zselé felével, és rászórjuk az ananászdarabkákat, majd rásimítjuk a kókuszhab felét. Rátesszük a középső tésztalapot.
  3. Ugyanígy járunk el a következő réteggel is.
  4. A tortát vajkrémmel bekenjük, pár órát hűtjük.
  5. A fondant-nal burkoljuk, díszítjük.
  6. A tetejére helyezzük a hógömböt.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1388
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 19.

Ajánló

A torta nem csak fontant burkolattal lesz elegáns, habos külsőt is kaphat, illetve mind a hógömb, mind a torta millió lehetőséget rejt. Csak a fantáziánk szabhat határt az elkészítésnél! Tipp: Legalább 2-3 gömböt mártsunk, hogy biztosan legyen majd, amit használhatunk. Minél kisebb lufikat fújunk, annál szebb gömb alakot kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi Pina Colada torta
Nagy Kriszta 1 recept

A pina colada a kedvenc koktélom. Amikor elkezdtem tortákat készíteni, rögtön tudtam, hogy ezt az ízt ki kell kísérleteznem. Szerintem sikerült! Ez a karácsonyi torta a hógömb és az egzotikus íz miatt méltán lehet az ünnepi asztal fénypontja! Két napot dolgozunk a tortával, első nap elkészítjük a zselégömböt, a pudingokat, megsütjük a piskótát, másnap összeállítjuk a hógömböt és a tortát.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Hógömb

Vajkrém - fondantburkolat alá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...