r
Nosalty Logó

Ünnepi fehér torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Ünnepi fehér torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Fondant

Összesen 1103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Fondant

Összesen 13242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Fondant

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    541.9 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5813.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1934.6 g
  • Cukor
    1564 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 13242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Fondant

Elkészítés

Piskóta

  1. Előző nap megfőzzük a krémet: A hulalát felforraljuk, és hozzátördeljük a csokit, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad. Ha a krém kihűlt, mehet pihenni a hűtőbe. Másnap habverővel kihabosítjuk a krémet, és hozzákeverjük a mascarponét.
  2. 10 db tojásból 20 ek vízzel vizes piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt a piskóta, 2 rétegben felvágjuk, és házi lekvárral megkenjük a rétegeket. A fehér krémet elharmadoljuk úgy, hogy jusson a piskóta oldalára és tetejére is. A krémet kenjük a lekvárra.
  4. A tortánkat vonjuk be fondanttal, tetszés szerint lehet díszíteni.
  5. Díszítés: 1 db-ka fondanthoz hozzáadjuk az ételfestéket és összegyúrjuk. Különböző formákat lehet készíteni, fantázia és kézügyesség szab csak határt.:)
  6. Fondant: 1 lábasban a vizet odarakjuk melegedni, és hozzákeverjük a zselatint, kevergetjük, míg a zselatin felolvad. A víz ne forrjon! Mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a porcukor. Addig keverjük a masszát, míg minden elolvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk fokozatosan a szitált porcukrot. A mennyiség kb. 70 dkg, de ez az arány eltérő is lehet, szóval addig adjuk hozzá a porcukrot, míg egy jól formálható kemény, tészta sűrűségű anyagot kapunk. A fondantnak folcpakkal letakarva 1 napot pihenni kell. Másnap a fondantot vajas kézzel átgyúrjuk, és vajas felületen 1 részét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát . A másik kisebb részéből formákat készítünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x28x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1646
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Ez a torta nagyon finom. Ha nem szeretnénk rá a fondantot, úgy is kiváló lesz és finom. A fondant recept a kiskukta.blogspot.hu oldalról van. Fondanttal díszíteni a tortát remek időtöltés, nagyon élveztem, olyan mintha gyurmáztam volna. A keresztelőn nagy sikere lett a tortámnak, ajánlom ünnepekre. Ha nem díszítjük a fondattal, nagyon könnyű elkészíteni. A fondant készítésbe bátran fogjunk bele, nem olyan ördöngösség, és ha sikerül, nagyon büszke lesz az ember magára.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Fondant

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...