Ünnepi fehér torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi baba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
46g tojás58 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3 kcal
-
13g víz0 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
Krém
-
42g fehér csokoládé225 kcal
-
105 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
Fondant
Összesen
1103
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
550g tojás692 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
160g víz0 kcal
-
200g eperlekvár556 kcal
Krém
-
500g fehér csokoládé2695 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
Fondant
Összesen
13242
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
13.7g tojás17 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
5g eperlekvár14 kcal
Krém
-
12.4g fehér csokoládé67 kcal
-
12.4g növényi habtejszín31 kcal
-
12.4g mascarpone50 kcal
Fondant
Összesen
327
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.2 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
1103
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.7 g
Zsír
-
Összesen 541.9 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5813.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 1397 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 2314 mg
-
Nátrium 1532 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1934.6 g
-
Cukor 1564 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 691.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 915 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 1636 mg
-
Retinol - A vitamin: 913 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2508 micro
Összesen
13242
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
10 db tojás
-
20 púpozott ek finomliszt
-
20 púpozott ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 evőkanál víz
-
10 ek eperlekvár
Krém
-
50 dkg fehér csokoládé
-
5 dl növényi habtejszín
-
50 dkg mascarpone
Fondant
Elkészítés
Piskóta
- Előző nap megfőzzük a krémet: A hulalát felforraljuk, és hozzátördeljük a csokit, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad. Ha a krém kihűlt, mehet pihenni a hűtőbe. Másnap habverővel kihabosítjuk a krémet, és hozzákeverjük a mascarponét.
- 10 db tojásból 20 ek vízzel vizes piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és további, legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát, alulról felfelé irányuló félkörös mozdulatokkal, miközben a tálat is forgathatjuk. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Tetszés szerinti (előkészített) formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
- Ha kihűlt a piskóta, 2 rétegben felvágjuk, és házi lekvárral megkenjük a rétegeket. A fehér krémet elharmadoljuk úgy, hogy jusson a piskóta oldalára és tetejére is. A krémet kenjük a lekvárra.
- A tortánkat vonjuk be fondanttal, tetszés szerint lehet díszíteni.
- Díszítés: 1 db-ka fondanthoz hozzáadjuk az ételfestéket és összegyúrjuk. Különböző formákat lehet készíteni, fantázia és kézügyesség szab csak határt.:)
- Fondant: 1 lábasban a vizet odarakjuk melegedni, és hozzákeverjük a zselatint, kevergetjük, míg a zselatin felolvad. A víz ne forrjon! Mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a porcukor. Addig keverjük a masszát, míg minden elolvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk fokozatosan a szitált porcukrot. A mennyiség kb. 70 dkg, de ez az arány eltérő is lehet, szóval addig adjuk hozzá a porcukrot, míg egy jól formálható kemény, tészta sűrűségű anyagot kapunk. A fondantnak folcpakkal letakarva 1 napot pihenni kell. Másnap a fondantot vajas kézzel átgyúrjuk, és vajas felületen 1 részét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tortát . A másik kisebb részéből formákat készítünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x28x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1646
- Feltöltés dátuma: 2013. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi baba
38 recept
Ez a torta nagyon finom. Ha nem szeretnénk rá a fondantot, úgy is kiváló lesz és finom. A fondant recept a kiskukta.blogspot.hu oldalról van. Fondanttal díszíteni a tortát remek időtöltés, nagyon élveztem, olyan mintha gyurmáztam volna. A keresztelőn nagy sikere lett a tortámnak, ajánlom ünnepekre. Ha nem díszítjük a fondattal, nagyon könnyű elkészíteni. A fondant készítésbe bátran fogjunk bele, nem olyan ördöngösség, és ha sikerül, nagyon büszke lesz az ember magára.