r
Nosalty Logó

Ünnepi diós-sajtos vagdalt

NS
Ünnepi diós-sajtos vagdalt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

727
Kalória
43.9g
Fehérje
19.7g
Szénhidrát
52g
Zsír
148.7g
Víz
206.8g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2904 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 727 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    594.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 2904 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A két zsemlét beáztatjuk a tejbe. Amíg a zsemle ázik, addig a vöröshagymát nagyon apróra daraboljuk, és evőkanálnyi olajon megdinszteljük.
  2. A zsemléket kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  3. A darált húst összekeverjük a tojásokkal, borssal, sóval, paprikával, a petrezselyemmel, a majorannával és a bazsalikommal.
  4. A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval, és a húshoz adjuk.
  5. Az eddig elkészített masszához adjuk a diót és végül a reszelt sajtot.
  6. Vajjal vastagon kikenünk egy őzgerincformát (hogy ne tapadjon bele a hús). Az egyik szelet bacont apróra vágjuk, és eloszlatjuk a forma alján.
  7. Megtöltjük a formát a húsos masszával (jól össze kell tömöríteni, hogy szépen egyben maradjon), majd a maradék 2 szelet bacon szalonnát ráterítjük a hús tetejére.
  8. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 45-50 percig sütjük. Az első 30 percben takarjuk le a fóliával, az utolsó 15 percben már levehetjük, hogy szépen megpiruljon a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p

Fotót csak a második adagról sikerült készíteni, mert amire észhez kaptam, az elsőt a család szétkapkodta.:)

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...