r
Nosalty Logó

Újhagymás-petrezselymes torta dióval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Újhagymás-petrezselymes torta dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3974 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.4 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2897 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    1765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2429 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5598 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10011 micro
Összesen 3974 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összekeverjük a tojással és a sóval, majd hozzáadjuk a darált diót és lisztet. Tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Az egy óra leteltével a kívánt formát/ formákat (készíthetjük egy nagy, 25 cm-es fodros szélű formában, vagy több kicsiben is) kibéleljük a tésztával, lefedjük fóliával és még egyszer hatvan percig a hűtőben pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra (légkeverésen). A pihentetési idő leteltével, a formá(ka)t a sütőbe tesszük és 15 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük hűlni.

A töltelékhez

  1. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejszínt a tojásokkal és a tejjel kézi habverővel összekeverjük. A hagymát megmossuk, szárazra töröljük és apró karikákra vágjuk. A megmosott petrezselymet is felaprítjuk. A hagymát és a petrezselymet hozzákeverjük a tejszínhez, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket a formá(k)ba kanalazzuk.
  2. A megtöltött formá(ka)t a sütő legalsó részre helyezett rácsra téve körülbelül 30 percig sütjük, vagy amíg megszilárdul és aranyszínű nem lesz a töltelék teteje.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20164
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alábbi torta receptje a Szakácsok könyve utolsó lapján bújik meg, és Shaun Hill, ír származású szakács érdeme. Részemről az elegáns jelzővel illetem, olyannyira átlényegülten, rafináltan és kifinomultan jelentkezik benne az újhagyma íze.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...