Újhagymás-petrezselymes torta dióval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
28g vaj203 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g dió109 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g tej3 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
4g cheddar sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
663
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
170g vaj1219 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g dió654 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
30g tej17 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
1104g újhagyma212 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3974
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
7.9g vaj57 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
4.7g dió31 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
14g habtejszín41 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
51.6g újhagyma10 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.2g cheddar sajt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
186
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 170.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1669 micro
Összesen
663
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 331.4 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4065 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 1565 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1021.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2897 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 277 micro
-
K vitamin: 1765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 739 micro
-
Kolin: 915 mg
-
Retinol - A vitamin: 2429 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 5598 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10011 micro
Összesen
3974
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g finomliszt
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
3 ek tej
-
3 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
12 db újhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
25 g cheddar sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A vajat összekeverjük a tojással és a sóval, majd hozzáadjuk a darált diót és lisztet. Tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy órára.
- Az egy óra leteltével a kívánt formát/ formákat (készíthetjük egy nagy, 25 cm-es fodros szélű formában, vagy több kicsiben is) kibéleljük a tésztával, lefedjük fóliával és még egyszer hatvan percig a hűtőben pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra (légkeverésen). A pihentetési idő leteltével, a formá(ka)t a sütőbe tesszük és 15 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük hűlni.
A töltelékhez
- Közben elkészítjük a tölteléket: a tejszínt a tojásokkal és a tejjel kézi habverővel összekeverjük. A hagymát megmossuk, szárazra töröljük és apró karikákra vágjuk. A megmosott petrezselymet is felaprítjuk. A hagymát és a petrezselymet hozzákeverjük a tejszínhez, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket a formá(k)ba kanalazzuk.
- A megtöltött formá(ka)t a sütő legalsó részre helyezett rácsra téve körülbelül 30 percig sütjük, vagy amíg megszilárdul és aranyszínű nem lesz a töltelék teteje.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20164
- Feltöltés dátuma: 2008. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az alábbi torta receptje a Szakácsok könyve utolsó lapján bújik meg, és Shaun Hill, ír származású szakács érdeme. Részemről az elegáns jelzővel illetem, olyannyira átlényegülten, rafináltan és kifinomultan jelentkezik benne az újhagyma íze.