r
Nosalty Logó

Újévi pezsgőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
yvycsajszi
Újévi pezsgőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8632 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 719 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    556.6 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7355.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2107 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    3095 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 8632 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a 4 tojásfehérjét 4 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. Ezután aporcukrot, a vaníliás cukrot a tojáshabba keverjük, majd belekeverjük a tojássárgákat és a mandulaaromát is.
  2. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd a krémes masszára szitáljuk. Simára keverjük, és a kész masszát egy sütőpapírral bélelt kb. 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig (tűpróba!) sütjük. A karimát levéve kihűtjük.
  4. Közben a fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk.
  5. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a langyosra hűlt fehér csokoládét kanalanként a krémbe dolgozzuk. Belekeverjük a pezsgőt és végül a habkeményítőt is. Az elkészült krémet hűvös helyre tesszük.
  6. A tortalapot három részre vágjuk. A marcipánmasszát elfelezzük, mindkét gombócotkerekre kinyújtjuk folpack fólia közt.
  7. Az alsó tortalapra helyezzük a vékony marcipánréteget, majd megkenjük a krém majdnem felével. Befedjük a középső tortalappal, és rásimítunk ugyanannyi krémet, mint amennyi az elsőre került. Ráhelyezzük a harmadik lapot, és vékonyan megkenjük a maradék krémmel a torta tetejét.
  8. A másik kinyújtott marcipánlappal befedjük a torta tetejét.
  9. A durvára vágott mandulát teflon edényben - nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen - megpirítjuk, kihűtjük.
  10. Kemény habbá verjük a tejszínt, és bevonjuk vele a torta oldalát, ízlés szerint díszítjük a tetejét is tejszínnel. Megszórjuk az elkészített mandulával az egész tortát. Fogyasztásig hűvös helyre tesszük.
  11. Jóízűen elfogyasztjuk, bezsebeljük az elismeréseket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3217
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Ajánló

Alkoholtartalma miatt felnőtteknek ajánlom. Elronthatatlan recept, kezdők is bátran kipróbálhatják. Maradék pezsgőből elkészíthető január 1-én.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újévi pezsgőtorta
yvycsajszi 3 recept

Nagynéném és nagybátyám minden családi eseményre gyönyörű és nagyon finom tortákkal rukkol elő. Ezt a receptet tőlük kaptam, és azóta többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel. Az eredeti recept egy nagyon régi Tina magazinból származik, ami egy kicsit több porcukrot ír, és a marcipán nincs benne. A torta így is meglehetősen édes, a pezsgővel és a marcipánnal megbolondított fehér csoki íz uralja. Újévkor vagy év elején készítem hagyományosan, de bármikor elkészíthető, ünnepi alkalmakra kiválóan illő torta. Kb. 14-16 szelet vágható belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...