Újévi pezsgőtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
yvycsajszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
3g víz0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14g vaj102 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
17g pezsgő14 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
13g marcipán58 kcal
A díszítéshez
-
21g mandula123 kcal
-
29g habtejszín85 kcal
Összesen
719
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
191 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
170g vaj1219 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
400g fehér csokoládé2156 kcal
-
200g pezsgő166 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
150g marcipán693 kcal
A díszítéshez
-
250g mandula1475 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
Összesen
8632
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
10g tojás13 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
4.5g finomliszt17 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
7.7g vaj55 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
18.2g fehér csokoládé98 kcal
-
9.1g pezsgő8 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
6.8g marcipán31 kcal
A díszítéshez
-
11.4g mandula67 kcal
-
15.9g habtejszín46 kcal
Összesen
393
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
719
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 556.6 g
-
Telített zsírsav 249 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 199 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 1558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7355.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 2107 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 817 mg
-
Foszfor 3095 mg
-
Nátrium 1171 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 784.2 g
-
Cukor 609 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 635.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 928 mg
-
Retinol - A vitamin: 2445 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
8632
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
393
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg étkezési keményítő
-
2 tk sütőpor
A krémhez
-
17 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
40 dkg fehér csokoládé
-
2 csomag habfixáló
-
15 dkg marcipán
A díszítéshez
-
3.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, a 4 tojásfehérjét 4 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. Ezután aporcukrot, a vaníliás cukrot a tojáshabba keverjük, majd belekeverjük a tojássárgákat és a mandulaaromát is.
- A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd a krémes masszára szitáljuk. Simára keverjük, és a kész masszát egy sütőpapírral bélelt kb. 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig (tűpróba!) sütjük. A karimát levéve kihűtjük.
- Közben a fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk.
- A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a langyosra hűlt fehér csokoládét kanalanként a krémbe dolgozzuk. Belekeverjük a pezsgőt és végül a habkeményítőt is. Az elkészült krémet hűvös helyre tesszük.
- A tortalapot három részre vágjuk. A marcipánmasszát elfelezzük, mindkét gombócotkerekre kinyújtjuk folpack fólia közt.
- Az alsó tortalapra helyezzük a vékony marcipánréteget, majd megkenjük a krém majdnem felével. Befedjük a középső tortalappal, és rásimítunk ugyanannyi krémet, mint amennyi az elsőre került. Ráhelyezzük a harmadik lapot, és vékonyan megkenjük a maradék krémmel a torta tetejét.
- A másik kinyújtott marcipánlappal befedjük a torta tetejét.
- A durvára vágott mandulát teflon edényben - nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen - megpirítjuk, kihűtjük.
- Kemény habbá verjük a tejszínt, és bevonjuk vele a torta oldalát, ízlés szerint díszítjük a tetejét is tejszínnel. Megszórjuk az elkészített mandulával az egész tortát. Fogyasztásig hűvös helyre tesszük.
- Jóízűen elfogyasztjuk, bezsebeljük az elismeréseket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3223
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Ajánló
Alkoholtartalma miatt felnőtteknek ajánlom. Elronthatatlan recept, kezdők is bátran kipróbálhatják. Maradék pezsgőből elkészíthető január 1-én.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
yvycsajszi
3 recept
Nagynéném és nagybátyám minden családi eseményre gyönyörű és nagyon finom tortákkal rukkol elő. Ezt a receptet tőlük kaptam, és azóta többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel. Az eredeti recept egy nagyon régi Tina magazinból származik, ami egy kicsit több porcukrot ír, és a marcipán nincs benne. A torta így is meglehetősen édes, a pezsgővel és a marcipánnal megbolondított fehér csoki íz uralja. Újévkor vagy év elején készítem hagyományosan, de bármikor elkészíthető, ünnepi alkalmakra kiválóan illő torta. Kb. 14-16 szelet vágható belőle.