r
Nosalty Logó

Uganda: Kabob

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
StellaF
Uganda: Kabob
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 984 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 3936 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 169 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 984 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8166.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3045 mg
  • Nátrium
    3319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    1387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 3936 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A kenyérszeleteket 3 percre vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba tépkedjük. Belekeverjük a tojásokat és a Worcestershire szószt.
  2. Hozzáadjuk az összes többi, a húsgolyóhoz használt hozzávalót, és alaposan elkeverjük.
  3. Diónyi nagyságú gömböket készítünk belőle.
  4. Az olajat 190 fokosra hevítjük, majd kisütjük benne a golyókat nagyjából 3-4 perc alatt.
  5. Fogpiszkálóval vagy saslikpálcával átszúrva tálaljuk.

A szószhoz

  1. Alaposan elkeverjük a szósz hozzávalóit.
  2. Szószostálban találjuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1353
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 11.

Ajánló

Egészségesebb verzió készíthető az ételből, ha olajban sütés helyett sütőben készítjük el 200 fokon nagyjából 30 perc alatt. Fogyasztás előtt ellenőrizzük, hogy jól átsült-e!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Uganda: Kabob
StellaF 5 recept

Uganda a kedvenc afrikai országom. Ott készülnek a wakaliwoodi filmek, daru van a zászlójukon, és náluk készül a kabob. Az étel egy joghurtszószos, panírozatlan, picikét csípős fasírtra hasonlít, és nagyon finom. Ha nyitni szeretnénk az afrikai konyha felé, az egyik legjobb első lépés az ugandai kabob elkészítése.

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...