Uborkás-bazsalikomos gazpacho csicseriborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
70 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
48g avokádó56 kcal
-
15g citromlé3 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
278 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
60g citromlé13 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
990
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
10.3g csicseriborsó (konzerv)14 kcal
-
18.9g újhagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
20.5g kígyóuborka3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.9g salottahagyma2 kcal
-
9.7g avokádó12 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
7.7g görög joghurt8 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.6g víz0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 351.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2334.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 567 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1613 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2995 micro
Összesen
990
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
200 g csicseriborsó (konzerv)
-
4 db újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 közepes db avokádó
-
60 ml citromlé
-
150 g görög joghurt
-
2 ek olívaolaj
-
0.3 tk só
-
0.3 tk fűszerpaprika
-
0.3 tk csípős fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
500 ml víz
Elkészítés
- A csicseriborsó konzervet hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni, majd konyhapapírral szárazra itatjuk. Megszórjuk a sóval és a kétféle paprikával. Jól elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.
- Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, majd gyűrűkre vágjuk. A megtisztított fokhagymát durvára vágjuk. Az uborkát megmossuk, kockákra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket letépkedjük, és durvára vágjuk. A megtisztított salottahagymát durvára vágjuk. Az avokádóhúst durvára vágjuk.
- Az előkészített zöldségeket egy edénybe tesszük, hozzáöntünk 500 ml hideg vizet, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és cukorral ízlés szerint ízesítjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A gazpachot elosztjuk tányérokba, meglocsoljuk az olajjal, elosztjuk rajta a simára kavart joghurtot. Megszórjuk a csicseriborsóval, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4183
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom hűsítő leves a forró, nyári napokra.