r
Nosalty Logó

Uborkás-bazsalikomos gazpacho csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Uborkás-bazsalikomos gazpacho csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2995 micro
Összesen 990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsó konzervet hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni, majd konyhapapírral szárazra itatjuk. Megszórjuk a sóval és a kétféle paprikával. Jól elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, majd gyűrűkre vágjuk. A megtisztított fokhagymát durvára vágjuk. Az uborkát megmossuk, kockákra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket letépkedjük, és durvára vágjuk. A megtisztított salottahagymát durvára vágjuk. Az avokádóhúst durvára vágjuk.
  3. Az előkészített zöldségeket egy edénybe tesszük, hozzáöntünk 500 ml hideg vizet, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és cukorral ízlés szerint ízesítjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A gazpachot elosztjuk tányérokba, meglocsoljuk az olajjal, elosztjuk rajta a simára kavart joghurtot. Megszórjuk a csicseriborsóval, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4183
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom hűsítő leves a forró, nyári napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...