r
Nosalty Logó

Uborkás-bazsalikomos gazpacho csicseriborsóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Uborkás-bazsalikomos gazpacho csicseriborsóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

248
Kalória
7.9g
Fehérje
27.6g
Szénhidrátok
13.8g
Zsír
351.1g
Víz
-
Koleszterin
8g
Rost
6.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    351.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2995 micro
Összesen 990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A csicseriborsó konzervet hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni, majd konyhapapírral szárazra itatjuk. Megszórjuk a sóval és a kétféle paprikával. Jól elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, majd gyűrűkre vágjuk. A megtisztított fokhagymát durvára vágjuk. Az uborkát megmossuk, kockákra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket letépkedjük, és durvára vágjuk. A megtisztított salottahagymát durvára vágjuk. Az avokádóhúst durvára vágjuk.
  3. Az előkészített zöldségeket egy edénybe tesszük, hozzáöntünk 500 ml hideg vizet, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és cukorral ízlés szerint ízesítjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A gazpachot elosztjuk tányérokba, meglocsoljuk az olajjal, elosztjuk rajta a simára kavart joghurtot. Megszórjuk a csicseriborsóval, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom hűsítő leves a forró, nyári napokra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!