r
Nosalty Logó

Túróval töltött kelt muffin ribizlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Túróval töltött kelt muffin ribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kelt tészta

túrókrém

Összesen 580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kelt tészta

túrókrém

Összesen 1741 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kelt tészta

túrókrém

Összesen 193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1741 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

kelt tészta

túrókrém

Elkészítés

kelt tészta

  1. Kevés tejet meglangyosítunk a cukorral. Felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Mikor sima a tészta, hozzádolgozzuk az olajat is. Letakarva megkelesztjük.
  2. A tésztából darabokat tépünk, megformázzuk, és kibéleljük a muffin formákat. A túrós krémből teszünk mindegyikbe 1-2 evőkanálnyit.
  3. Majd előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük. Ribizlit szórunk a tetejére, és így kínáljuk.

túrókrém

  1. A túrót elkeverjük a porcukorral, tojássárgájával, vaníliás cukorral, citrom levével. A fehérjét habbá verve adjuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 809
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 25.

Ajánló

Én szilikon muffin formát használok, mert abból egyszerűen kijön, és még be sem kell kenni semmivel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós édességet szerettem volna készíteni, így kitaláltam ezt a fajtát... és finom lett! A ribizli feldobja még jobban az egyébként is finom muffint...:-)))

Hozzávalók

kelt tészta

túrókrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...