r
Nosalty Logó

Túrós zserbó Titi75 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Titi75
Túrós zserbó Titi75 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 1173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 7042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7803.5 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1006.1 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 7042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet robotgépbe/tálba öntjük, hozzá megy a puha vaj (zsír), a porcukor, a felfuttatott élesztő és a 3 tojássárga. Összegyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócra osztjuk.
  2. Mindhárom gombócot tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a töltelékkel felváltva rétegezzük a tepsibe.

Töltelék

  1. A túrót, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót összekeverjük. Hozzákeverjük a kemény habbá vert 3 tojásfehérjét. A tölteléket két részre osztva, 1-1 részt egyenletesen elterítve teszünk a tésztára.
  2. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Máz

  1. A porcukrot, kakaót, a vajat a forró vízzel összekeverjük.
  2. Még melegen a forró sütire kenjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25*38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós zserbó Titi75 konyhájából
Titi75 5 recept

Egy kedves kolléganőmtől kaptam a receptet. Nagyon finom, sosem marad belőle.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...