r
Nosalty Logó

Túrós zserbó Nikolett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett
Túrós zserbó Nikolett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 6865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7757.4 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.4 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 6865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 3 cipót készítünk belőle. Az első cipót kinyújtjuk a tepsi méretéhez, majd a kilisztezett tepsibe nyújtjuk és megszórjuk a cukros dióval, majd ráreszeljük a citromhéjat.
  2. A túrót áttörjük villával, hozzátesszük a cukrot, tojássárgáját és a citromhéjat, majd felverjük a 4 tojásfehérjét (1 tojásfehérje maradt a tésztából és azt is hozzátettem), és lágyan hozzátesszük a habot a túróhoz.
  3. Megkenjük lekvárral a második tésztalap alját, majd rátesszük a túrótölteléket és rátesszük a 3. lapot.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tetejét porcukorral vagy csokimázzal lehet bevonni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16913
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikolett 17 recept

Barátnőmtől kaptam a receptet, nagyon finom lett:D Eredetileg 15 dkg diót ír, de én többet tettem bele, mert kevésnek találtam:)

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A diós töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...