r
Nosalty Logó

Túrós pite Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Túrós pite Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3518 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 880 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6425.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 3518 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    107 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe keverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a hideg zsírral. A többi hozzávalóval együtt jól nyújtható tésztát készítünk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a zsír minél kevésbé olvadjon fel a kezünk melegétől.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és a tepsink méretére nyújtjuk.
  3. Egy közepes tepsit kizsírozunk-lisztezünk, majd az egyik tésztalapot beletesszük, rásimítjuk a tölteléket, és befedjük a másik lappal.
  4. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Langyosan már lehet szeletelni. Tetejére porcukrot szórhatunk.

A töltelékhez

  1. A túrót a kétféle cukorral, a liszttel, a citromhéjjal jól kikeverjük. Ha a túró nagyon száraz, keverjünk hozzá 1-2 ek tejfölt is.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróhoz adjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 52118
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 20.

Ajánló

Nyugodtan lehet egyből dupla adaggal készíteni, úgyis el fog fogyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám réges-régi receptje, gyerekkorom egyik kedvence. Emlékszem, mindig alig vártuk, hogy kihűljön annyira, hogy szeletelni lehessen. Langyosan is, hidegen is egyaránt nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...