r
Nosalty Logó

Túrós őzgerinc Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Túrós őzgerinc Iluska konyhájából
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 702 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5974 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 3507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy keverőtálban kézi mixerrel addig keverjük, amíg sima nem lesz.
  2. Megfelezzük a krémet, és az egyik felébe keverjük a kakaót.
  3. Alaposan kivajazzuk és lisztezzük az őzgerincet. Elkezdjük a forma töltését. Egy szedőkanállal felváltva, először a fehér krémből az őzgerinc közepére teszünk, majd a barnából, és így tovább kb a feléig.
  4. 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, tűpróbát végzünk.
  5. Ha kihűlt, egy tálra borítjuk, porcukorral kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 90012
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Magas biológiai értékű fehérjét, ezen kívül kálciumot és foszfort is tartalmaz, alacsony energiatartalma miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – is ajánlhatom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két őzgerinc lett ebből a mennyiségből. Egy gerincben túl sok lett volna a krém, ezért inkább megfeleztem, de egy formában is ki lehet próbálni.(sőt lehet valakinek úgy jobb) Magától szét fog terülni a krém, ahogy tesszük a formába. A férjem nem győzte szeletelni, annyira ízlett neki. És ez a desszert nem is annyira hízlaló!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...