r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes sült torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-meggyes sült torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 675 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 5398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 675 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5346.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    492 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 5398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit gyorsan sima, nyújtható tésztává gyúrjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a sót és szép, ruganyos tésztává gyúrjuk. Cipóvá alakítjuk, majd letakarva 1 órára, de legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és gyümölcstorta-formába tesszük.
  2. A tésztára 1 marék búzadarát szórunk, majd a meggybefőttet lecsepegtetve, vagy friss meggyet eloszlatunk a tésztán, majd az alábbi krémet készítjük el és öntjük a meggyre.
  3. A krém elkészítése: A pudingport elkeverjük a cukorral, majd folyamatosan hozzáöntve a tejet, csomómentesre elkeverjük. Folyamatos kevergetés mellett jó sűrű krémet főzünk, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha éppen langyos, hozzákeverünk 5 dkg-nyi margarint
  4. Amíg a puding hűl, a túrót elkavarjuk egy nagy tálban a vaníliás cukorral, citromhéjjal, sóval, 1 tojássárgájával és a búzadarával. A kihűlt pudingot hozzákeverjük. Egy másik tálban felverjük a tojásfehérjét (ha van felesleges 1-2 további fehérje - pl. a tésztából kimaradt - akkor azt is beletesszük, annál könnyebb lesz a túrótöltelék), majd óvatosan ezt is hozzákeverjük a túrós-pudingos krémhez.
  5. Az így elkészült krémet ráöntjük a meggyre, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg úgy nem látjuk, hogy a túró megsült és a tészta teteje szép világos barnára nem sült.
  6. Tálalás előtt egy kevés porcukorral még megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16496
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor még otthon laktam Csabán, gyakran jártunk át Gyulára és olyankor mindig betértünk a Kis Kézműves Cukrászdába, ahol a kedvencem a meggyes sülttorta volt. Kb. 15 éve fedeztük fel, amikor egyszer nyitási idő környékén tévedtünk be anyummal. Néztük a kínálatot, amikor a hátsó cukrászműhelyből kihozták a még langyos, finoman illatozó, porcukros tetejű túrótortát. Mivel mi nem szeretjük a habos-babos cukrászdai süteményeket (szerintem annak, aki otthon házi süteményekhez szokott, le se menne a torkán), egyből lecsaptunk erre a kecsegtető háziasnak tűnő sütire. Annyira megszerettük, hogy kitaláltuk, hogy otthon megpróbáljuk mi is megsütni, nem lehet annyira bonyolult... annyiszor ettük már, hogy tudtuk, omlós linzertésztából áll az alja, kell hozzá meggy és egy vaníliás-túrós krém.   Néhány próbálkozás után megszületett a jelenlegi receptünk, hála anyunak!!

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...