Túrós kalács Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
4 kcal
-
6 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
1g narancslé1 kcal
-
35 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
83g tehéntúró123 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
19 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1g narancslé1 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g mazsola50 kcal
Összesen
694
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
23 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g mazsola299 kcal
Összesen
4169
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
27.7g finomliszt101 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
0.4g narancslé0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
27.7g tehéntúró41 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
1.7g vaníliás cukor6 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.4g narancslé0 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.4g tojásfehérje2 kcal
-
5.5g mazsola17 kcal
Összesen
231
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.5 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
694
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.7 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6357.2 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 2006 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.6 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 619.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1035 micro
Összesen
4169
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.4 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
6 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
2 db tojássárgája
-
3 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg porcukor
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg mazsola
Elkészítés
Tészta
- A lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval, a tejet kissé meglangyosítjuk, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
- (Én a kenyérsütő gépemmel végeztem a dagasztást, először a nedves hozzávalókat raktam bele, azután a szárazat. Az egész tejet itt sem öntöttem egyszerre bele, csak adagokban, hogy ne legyen rögtön nagyon híg.)
- Ha kész a tésztánk, az - az összeszedi magát, ketté osztjuk, és letakarva megkelesztjük.
- Ha porélesztőt használunk, tovább tart ez a művelet, lassabban kel. Ha friss élesztőt használunk, kevés cukros tejbe felfuttatjuk előtte.
- Egy tepsit vajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
- A megkelt tésztánkat enyhén lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk, rákenjük a fele tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis rész szabadon maradjon.
- Ezután három üres részt ráhajtunk a túrós részre úgy, hogy először a két végét, majd az egyik hosszabbat is, és feltekerjük óvatosan, mint a bejglit szokás, kicsit nyeklik-nyaklik, mivel a túró lágy.
- Tepsibe rakjuk, és a másik tésztával is így járunk el, letakarva kb 30 percig pihenni hagyjuk. Sütés előtt lekenjük kissé meglazított tojásfehérjével, majd hústűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon a sülés alatt.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 percig, felűről a harmadik rácsra tegyük a tepsit.
Töltelék
- A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citrom aromát, narancslét, reszelt citromhéjat és az előzőleg rumaromás meleg vízben áztatott, lecsepegtetett mazsolát, majd összekeverjük.
- A tojások fehérjét habbá verjük a porcukorral, és óvatosan a túróba forgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 23254
- Feltöltés dátuma: 2014. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Nagyon szeretem a kalácsokat, és egy túrós még hiányzott a gyűjteményemből, elég régóta kipróbálásra várt ez a recept. Mivel sikert aratott nálunk, most bekerült a családi kedvencek közé. Kiváló uzsonna sütemény. Forrás: egy régi újságból kiollózva.