r
Nosalty Logó

Túrós kalács Katharosztól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Túrós kalács Katharosztól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

694
Kalória
28.8g
Fehérje
109.1g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
103.3g
Víz
132.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
42.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6357.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval, a tejet kissé meglangyosítjuk, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
  2. (Én a kenyérsütő gépemmel végeztem a dagasztást, először a nedves hozzávalókat raktam bele, azután a szárazat. Az egész tejet itt sem öntöttem egyszerre bele, csak adagokban, hogy ne legyen rögtön nagyon híg.)
  3. Ha kész a tésztánk, az - az összeszedi magát, ketté osztjuk, és letakarva megkelesztjük.
  4. Ha porélesztőt használunk, tovább tart ez a művelet, lassabban kel. Ha friss élesztőt használunk, kevés cukros tejbe felfuttatjuk előtte.
  5. Egy tepsit vajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  6. A megkelt tésztánkat enyhén lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk, rákenjük a fele tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis rész szabadon maradjon.
  7. Ezután három üres részt ráhajtunk a túrós részre úgy, hogy először a két végét, majd az egyik hosszabbat is, és feltekerjük óvatosan, mint a bejglit szokás, kicsit nyeklik-nyaklik, mivel a túró lágy.
  8. Tepsibe rakjuk, és a másik tésztával is így járunk el, letakarva kb 30 percig pihenni hagyjuk. Sütés előtt lekenjük kissé meglazított tojásfehérjével, majd hústűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon a sülés alatt.
  9. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 percig, felűről a harmadik rácsra tegyük a tepsit.

Töltelék

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citrom aromát, narancslét, reszelt citromhéjat és az előzőleg rumaromás meleg vízben áztatott, lecsepegtetett mazsolát, majd összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük a porcukorral, és óvatosan a túróba forgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem a kalácsokat, és egy túrós még hiányzott a gyűjteményemből, elég régóta kipróbálásra várt ez a recept. Mivel sikert aratott nálunk, most bekerült  a családi kedvencek közé. Kiváló uzsonna sütemény. Forrás: egy régi újságból kiollózva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!