r
Nosalty Logó

Túrós-kakaós koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Túrós-kakaós koszorú
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

518
Kalória
19.1g
Fehérje
71.5g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
69.6g
Víz
71.9g
Koleszterin
3.3g
Rost
27.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 518 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 518 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6058.5 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben egy teáskanál kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk a porcukorral együtt, a közepébe beleütjük a tojást.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a maradék tejjel együtt, és robotgép dagasztóspiráljával addig dagasztjuk, míg a tészta a keverőtál falától elválik.
  3. Ekkor belecsorgatjuk az olvasztott vajat, lassan homogénre keverjük a tésztával, majd belisztezzük, és letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
  4. Először az egyik, majd a másik cipót kinyújtjuk, de nem kerekre, hanem hosszúkásra, úgy kb. 60 cmx30 cm-esre.
  5. Ha a tészta megkelt, kettévesszük.
  6. A túró felét rákenjük, majd a kakaó felét is rászórjuk, és bejgli-szerűen feltekerjük. A másik cipóval ugyanígy járunk el.
  7. Végül a két tekercset (kb. bagett vastagságúak lesznek) óvatosan összefonjuk, és kivajazott, kilisztezett koszorúformába helyezzük. Még itt is hagyjuk kb. fél órát kelni, majd 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. Közben elkészítjük a túrót. Villával megtörjük, elkeverjük a cukrokkal, a tojássárgájával, citromlével és citromhéjjal, majd hozzáadunk még 3 evőkanálnyi búzadarát, legvégül pedig a tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
  2. A kakaót elkeverjük a porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Szeretjük! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!