r
Nosalty Logó

Túrós-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde90
Túrós-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A túrós krémhez

A tetejére a fehércsokis bevonóhoz

A tetejére az étcsokis bevonóhoz

Összesen 1566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A túrós krémhez

A tetejére a fehércsokis bevonóhoz

A tetejére az étcsokis bevonóhoz

Összesen 9406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A túrós krémhez

A tetejére a fehércsokis bevonóhoz

A tetejére az étcsokis bevonóhoz

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.5 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    173 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.8 g

Zsír

  • Összesen
    613.9 g
  • Telített zsírsav
    315 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    3510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14570.9 g
  • Cink
    1323 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    3041 mg
  • Vas
    1036 mg
  • Magnézium
    848 mg
  • Foszfor
    5427 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.2 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4819 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    723 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    605 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    2153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4704 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1348 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3266 micro
Összesen 9406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A túrós krémhez

A tetejére a fehércsokis bevonóhoz

A tetejére az étcsokis bevonóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előző este elkészítjük a tetejére valót: a csokikat külön edényben vízgőz felett felolvasztjuk, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Lehűtjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral összekeverjük, majd a fehérjét és a sárgáját egybekeverjük.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és a tojásokhoz adjuk. Kb. 45 perc alatt megsütjük a tésztát.
  4. Addig elkészítjük a csokis krémet: a főzőtejszínt felforraljuk a cukorral, majd mehet bele a csoki. Ha elolvadt, beletesszük a kakaóport, elkeverjük, végül a margarin. Levesszük a tűzről, kihűtjük. Ha kihűlt, beletesszük a tejfölt, és habverővel elkeverjük.
  5. Túrós krém: a hozzávalókat a tejszínhab kivételével összekeverjük, majd a habbá vert tejszínt belekeverjük.
  6. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Összeállítás: lap, csokis krém, túrós krém, megint lap, csokis, túrós krém, végül tetején lap.
  7. Az előző este elkészített krémeket habverővel felverjük (a fehéret kb. 15 percig kell verni úgy, hogy ne adjuk fel!, az étcsokis kb. 6-7 perc).
  8. Bevonjuk velük a tortát, tetszés szerinti alakra. Díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9872
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tünde90 6 recept

Édesanyám nagyon szereti a csokis és túrós süteményeket, és én mindkettővel szerettem volna kedveskedni neki a születésnapjára. Még új vagyok a sütés világában, és a díszítésében még újabb, szóval van még mit fejlődnöm.:)

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A túrós krémhez

A tetejére a fehércsokis bevonóhoz

A tetejére az étcsokis bevonóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...