r
Nosalty Logó

Túrós batyu ahogy Katharosz készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Túrós batyu ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1371
Kalória
47.6g
Fehérje
207.5g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
141.9g
Víz
143.8g
Koleszterin
6.6g
Rost
66.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1371 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5476 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1371 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8559.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 5476 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és a maradék langyos cukros tejjel -apránként adagoljuk- bedagasztjuk, a végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  2. Kétszer kelesztjük.
  3. Vajas gyúrólapon fél ujjnyira nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, megtöltjük, és a csücsköket kettesével összefogva batyut formálunk, sütőlapra helyezzük, megkenjük tejfölös tojással (1 kk tejföl), előmelegített sütőben sütjük.
  4. Töltelék: a tejet, a tojások sárgáját és a lisztet elkeverjük. Folyton keverve sűrűre főzzük, cukrozzuk, hozzáadjuk a mazsolát.
  5. Hűlés után belekeverjük az áttört túrót és a keményre vert tojáshabot. Ez a töltelék rétesbe is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon finom, napokig friss marad, ha marad belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!