r
Nosalty Logó

Túrós-barackos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Túrós-barackos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sütihez

Krémhez

Tetejére

Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sütihez

Krémhez

Tetejére

Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sütihez

Krémhez

Tetejére

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1285 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

sütihez

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

sütihez

  1. A piskóta hozzávalóiból sütünk egy sima piskótát. Miután megsült, kihűtjük és félbevágjuk, hogy legyen hely a krémnek.

Krémhez

  1. A krémet elkészítjük úgy, hogy a túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk a citrom levét és héját, a 6 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a kicsi kockákra vágott barackot.
  2. A pudingport elkészítjük a tejjel és a cukorral, és ha kihűlt, a túrós krémhez adjuk.

Tetejére

  1. Összekeverjük, és megtöltjük vele a piskótát, majd elkészítjük a tetejére a gyümölcszselét úgy, hogy a tortazseléport simára keverjük a cukorral, és felfőzzük a konzervből maradt baracklével.
  2. Amíg a zselé kihűl, kirakhatjuk a süti tetejét cikkekre vágott barackkal, és erre egyenletesen rácsorgatjuk, majd eloszlatjuk a zselét.
  3. Hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3546
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy soknak tűnik a hozzávaló, de ez mind kell egy ilyen finom sütihez.:)) Érdemes kipróbálni szerintem.

Hozzávalók

sütihez

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...