r
Nosalty Logó

Túrókrémes almás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes almás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Összesen 1123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Összesen 6737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 1123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11323.7 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    3403 mg
  • Nátrium
    2376 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1011.5 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    3174.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2765 micro
Összesen 6737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A szokott módon piskótát készítünk: a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet és annyi tejet, hogy egy lágyabb masszát kapjunk, majd a felvert tojásfehérjét. 200 fokos sütőben megsütjük.
  2. Túros krém: a túrót villával vagy turmixgéppel összetörjük, hozzáadjuk a citrom levét és a cukrot, majd a 2dl felvert tejszínnel összekeverjük.
  3. Almás réteg: az almákat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, fahéjjal, egy kevés cukorral meghintjük.
  4. Karamellakrém: 20 dkg cukorból karamellát készítünk, hozzáadjuk a 7 dl tejben elkevert pudingot. Nem kell megijedni, amikor összeáll a cukor, szépen lassan fel fog olvadni és el lehet keverni a pudinggal. :)
  5. Tetejére: 3 dl felvert Hulala tejszín, illetve a zöld márványminta: 3teáskanál pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk, majd hozzákeverjük az ételfestéket. A tejszínre csurgatjuk, és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2325
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jött egy gondolat, hogy valami újdonságot kellene sütni, kimentem a konyhába, és elkezdtem alkotni, ez a sütemény kerekedett ki belőle.:)

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

Az almás réteghez

A karamellakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...