r
Nosalty Logó

Túró rudi őzgerincben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túró rudi őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.6 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.6 g
  • Cink
    787 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    611 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1133 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
  2. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy kis része lelógjon.

A töltelékhez

  1. A túrótöltelékhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd beleöntjük az őzgerincformába.
  2. Befedjük a tészta felével, eligazgatjuk.
  3. Sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  4. Még melegen kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 26450
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a változata is nagyon finom, a tetejét be lehet vonni tortabevonóval.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...