r
Nosalty Logó

Triplasajtos pizzás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Triplasajtos pizzás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 594 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4751 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12584 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 594 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7763.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    3796 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    100674 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4751 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5669 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 100 milliliter meleg vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval.
  2. A liszthez adjuk a tojást, olívaolajat és a felfutott élesztőt, valamint annyi vizet, hogy ruganyos, egységes tésztagombócot kapjunk. Ha túl ragacsos lenne, adjunk hozzá több lisztet, amennyiben túl száraz, egy kevés vizet.
  3. A tésztát lisztezett felületen alaposan kidagasztjuk, nagyjából 10 perc alatt. Akkor lesz kész, ha feszes és sima a felülete. Ekkor kiolajozott tálba helyezzük és letakarva egy meleg helyre tesszük, ahol duplájára kelhet.

A töltelékhez

  1. A sűrített paradicsomot elkeverjük a pestóval valamint ízlés szerint sóval, borssal és cukorral.
  2. A tésztát kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett felületen nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk. Legyen téglalap alakú a tészta, aminek a hosszabb oldala nézzen felénk.
  3. A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, a tészta tőlünk távol eső, hosszabbik szélén hagyunk egy kétujjnyi üres részt. Elosztjuk a szószon a szeletelt provolone sajtot, rátépkedjük a friss mozzarellát, majd elkezdjük szorosan felcsavarni a tésztát.
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, amire ráreszeljük a raklett sajt felét. A tésztakígyóból nagyjából két-háromujjnyi csigákat vágunk egy recés késsel, és elrendezzük őket a tepsin. Ha az összes csiga felkerült, a tepsit fóliával/konyharuhával lefedjük, és ismét visszatesszük kelni egy meleg helyre, nagyjából 30 percre.
  5. Mielőtt betennénk a sütőbe, ráreszeljük a csigákra a maradék raklett sajtot. A sütési idő nagyjából 35 perc, a csigák akkor készültek el, ha szépen egymáshoz sültek, a szósz enyhén megpirult, karamellizálódott, a sajt pedig aranybarna. A kész csigákat hagyjuk kissé hűlni, majd langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2728
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 16.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: újévi reggeli ötletek
Triplasajtos pizzás csiga
Lakos Benedek 363 recept

Három különböző sajttal, főzésmentesen is isteni és fűszeres paradicsomszósszal, valamint a lehető leglégiesebb tésztával érkezik a házi pizzás csiga. Az első harapás után elfelejtjük majd az ipari pékségek leveles, ragadós, félig nyers termékeit: ez a sütemény tényleg kitesz magáért, ráadásul nem is nehéz elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek