Triplasajtos pizzás csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
81g finomliszt296 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8g olívaolaj66 kcal
A töltelékhez
-
36 kcal
-
2g pesto7 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
25g raklett sajt86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
594
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
650g finomliszt2366 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g olívaolaj530 kcal
A töltelékhez
-
350g sűrített paradicsom287 kcal
-
15g pesto59 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
200g raklett sajt690 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
4751
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
36.6g finomliszt133 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
11.3g víz0 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
A töltelékhez
-
19.7g sűrített paradicsom16 kcal
-
0.8g pesto3 kcal
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
5.6g sajt20 kcal
-
11.3g raklett sajt39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Összesen
267
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 970.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 85.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 12584 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
594
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187 g
Zsír
-
Összesen 182.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7763.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 1418 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1870 mg
-
Nátrium 3796 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 680.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 837 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 3240 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 100674 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
4751
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5669 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
650 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
20 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
1 db tojás
-
60 ml olívaolaj
A töltelékhez
-
350 g sűrített paradicsom
-
200 g raklett sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- 100 milliliter meleg vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval.
- A liszthez adjuk a tojást, olívaolajat és a felfutott élesztőt, valamint annyi vizet, hogy ruganyos, egységes tésztagombócot kapjunk. Ha túl ragacsos lenne, adjunk hozzá több lisztet, amennyiben túl száraz, egy kevés vizet.
- A tésztát lisztezett felületen alaposan kidagasztjuk, nagyjából 10 perc alatt. Akkor lesz kész, ha feszes és sima a felülete. Ekkor kiolajozott tálba helyezzük és letakarva egy meleg helyre tesszük, ahol duplájára kelhet.
A töltelékhez
- A sűrített paradicsomot elkeverjük a pestóval valamint ízlés szerint sóval, borssal és cukorral.
- A tésztát kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett felületen nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk. Legyen téglalap alakú a tészta, aminek a hosszabb oldala nézzen felénk.
- A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, a tészta tőlünk távol eső, hosszabbik szélén hagyunk egy kétujjnyi üres részt. Elosztjuk a szószon a szeletelt provolone sajtot, rátépkedjük a friss mozzarellát, majd elkezdjük szorosan felcsavarni a tésztát.
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, amire ráreszeljük a raklett sajt felét. A tésztakígyóból nagyjából két-háromujjnyi csigákat vágunk egy recés késsel, és elrendezzük őket a tepsin. Ha az összes csiga felkerült, a tepsit fóliával/konyharuhával lefedjük, és ismét visszatesszük kelni egy meleg helyre, nagyjából 30 percre.
- Mielőtt betennénk a sütőbe, ráreszeljük a csigákra a maradék raklett sajtot. A sütési idő nagyjából 35 perc, a csigák akkor készültek el, ha szépen egymáshoz sültek, a szósz enyhén megpirult, karamellizálódott, a sajt pedig aranybarna. A kész csigákat hagyjuk kissé hűlni, majd langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2743
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 16.
Receptkategóriák
további kategória:
szilveszter
kategória:
újévi reggeli ötletek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
373 recept
Három különböző sajttal, főzésmentesen is isteni és fűszeres paradicsomszósszal, valamint a lehető leglégiesebb tésztával érkezik a házi pizzás csiga. Az első harapás után elfelejtjük majd az ipari pékségek leveles, ragadós, félig nyers termékeit: ez a sütemény tényleg kitesz magáért, ráadásul nem is nehéz elkészíteni.