r
Nosalty Logó

Triplasajtos pizzás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Triplasajtos pizzás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 594 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4751 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12584 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 594 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7763.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    3796 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    3240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    100674 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4751 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5669 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 100 milliliter meleg vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval.
  2. A liszthez adjuk a tojást, olívaolajat és a felfutott élesztőt, valamint annyi vizet, hogy ruganyos, egységes tésztagombócot kapjunk. Ha túl ragacsos lenne, adjunk hozzá több lisztet, amennyiben túl száraz, egy kevés vizet.
  3. A tésztát lisztezett felületen alaposan kidagasztjuk, nagyjából 10 perc alatt. Akkor lesz kész, ha feszes és sima a felülete. Ekkor kiolajozott tálba helyezzük és letakarva egy meleg helyre tesszük, ahol duplájára kelhet.

A töltelékhez

  1. A sűrített paradicsomot elkeverjük a pestóval valamint ízlés szerint sóval, borssal és cukorral.
  2. A tésztát kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett felületen nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk. Legyen téglalap alakú a tészta, aminek a hosszabb oldala nézzen felénk.
  3. A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, a tészta tőlünk távol eső, hosszabbik szélén hagyunk egy kétujjnyi üres részt. Elosztjuk a szószon a szeletelt provolone sajtot, rátépkedjük a friss mozzarellát, majd elkezdjük szorosan felcsavarni a tésztát.
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, amire ráreszeljük a raklett sajt felét. A tésztakígyóból nagyjából két-háromujjnyi csigákat vágunk egy recés késsel, és elrendezzük őket a tepsin. Ha az összes csiga felkerült, a tepsit fóliával/konyharuhával lefedjük, és ismét visszatesszük kelni egy meleg helyre, nagyjából 30 percre.
  5. Mielőtt betennénk a sütőbe, ráreszeljük a csigákra a maradék raklett sajtot. A sütési idő nagyjából 35 perc, a csigák akkor készültek el, ha szépen egymáshoz sültek, a szósz enyhén megpirult, karamellizálódott, a sajt pedig aranybarna. A kész csigákat hagyjuk kissé hűlni, majd langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2743
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 16.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: újévi reggeli ötletek
Triplasajtos pizzás csiga
Lakos Benedek 373 recept

Három különböző sajttal, főzésmentesen is isteni és fűszeres paradicsomszósszal, valamint a lehető leglégiesebb tésztával érkezik a házi pizzás csiga. Az első harapás után elfelejtjük majd az ipari pékségek leveles, ragadós, félig nyers termékeit: ez a sütemény tényleg kitesz magáért, ráadásul nem is nehéz elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...