Tortellinileves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
28 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
100g füstölt virsli269 kcal
-
59 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
120g sajtos tortellini368 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
1017
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
500g füstölt virsli1345 kcal
-
360g sűrített paradicsom295 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
600g sajtos tortellini1842 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
5088
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
21.3g paradicsom4 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
6.4g főzőtejszín8 kcal
-
10.6g füstölt virsli29 kcal
-
7.7g sűrített paradicsom6 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
12.8g sajtos tortellini39 kcal
-
4.3g trappista sajt15 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
31.9g víz0 kcal
Összesen
107
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4017 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 2232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 735.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 1585 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 25856 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
1017
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.6 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20085.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 4200 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 3735 mg
-
Nátrium 11158 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.5 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 3675.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2238 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 244 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 729 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 1528 micro
-
α-karotin 1114 micro
-
β-karotin 7926 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 129280 micro
-
Lut-zea 1430 micro
Összesen
5088
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2752 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kg paradicsom
-
2 db leveskocka
-
300 ml főzőtejszín
-
360 g sűrített paradicsom
-
2 teáskanál cukor
-
600 g sajtos tortellini
-
20 dkg trappista sajt
-
oregánó ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A hagymákat felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, és apróra kockázzuk.
- Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat alacsony hőfokon, majd ízlés szerint fűszerezzük (bors, só, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fokhagymapor).
- Mikor már alakul a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és magasabb hőfokra kapcsolunk. Hozzáadható még: snidling és chilipehely.
- Ezután letakarjuk a lábost, és kb. 10 perc alatt lecsós állagúra főzzük. Időnként pedig megkeverjük.
- Amíg fő a paradicsomos hagyma, felkarikázzuk a virsliket, és reszelünk egy nagy tál sajtot.
- Miután lecsós állagúra főztük a paradicsomos hagymát, hozzáöntünk másfél liter forró vizet. Beletesszük a leveskockákat (morzsolva), a sűrített paradicsomot, a cukrot és a tejszínt.
- Hagyjuk, hogy felforrjon az étel, majd megkóstoljuk, és szükség esetén továbbfűszerezzük.
- Beletesszük a reszelt sajtot, ha elolvadt, akkor a virsliket és a tésztát is hozzáadjuk.
- Ezt követően pedig 5-8 perc után tálaljuk az elkészült ételt.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2116
- Feltöltés dátuma: 2017. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Ez a recept az egyik személyes kedvencünk, hiszen nem egy bonyolult étel, és isteni finom. Már többször elkészítettük, és mindenkinek nagyon ízlett. Viszonylag nehéz ételnek számít, hiszen még a belesebbek is 2 tányér után kidőlnek. FONTOS megjegyzés az ételhez: Miután elkészítettük a levest, és ettünk belőle, szedjük ki a tésztákat egy külön tálba, különben azok úgy magukba szívják a levest néhány óra alatt, hogy csak leshetünk, mikor rátalálunk az óriás elégedett levessel telt tortellini tésztákra. Minden evés alkalmával szedjünk a tálból tésztát a tányérunkba. Ezek a finom tészták, nem ismernek lehetetlent, ha a szívóképességükről van szó. :)