r
Nosalty Logó

Tortellinileves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tortellinileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    25856 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20085.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    4200 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3735 mg
  • Nátrium
    11158 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    1114 micro
  • β-karotin
    7926 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    129280 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 5088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2752 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, és apróra kockázzuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat alacsony hőfokon, majd ízlés szerint fűszerezzük (bors, só, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fokhagymapor).
  3. Mikor már alakul a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és magasabb hőfokra kapcsolunk. Hozzáadható még: snidling és chilipehely.
  4. Ezután letakarjuk a lábost, és kb. 10 perc alatt lecsós állagúra főzzük. Időnként pedig megkeverjük.
  5. Amíg fő a paradicsomos hagyma, felkarikázzuk a virsliket, és reszelünk egy nagy tál sajtot.
  6. Miután lecsós állagúra főztük a paradicsomos hagymát, hozzáöntünk másfél liter forró vizet. Beletesszük a leveskockákat (morzsolva), a sűrített paradicsomot, a cukrot és a tejszínt.
  7. Hagyjuk, hogy felforrjon az étel, majd megkóstoljuk, és szükség esetén továbbfűszerezzük.
  8. Beletesszük a reszelt sajtot, ha elolvadt, akkor a virsliket és a tésztát is hozzáadjuk.
  9. Ezt követően pedig 5-8 perc után tálaljuk az elkészült ételt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2113
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az egyik személyes kedvencünk, hiszen nem egy bonyolult étel, és isteni finom. Már többször elkészítettük, és mindenkinek nagyon ízlett. Viszonylag nehéz ételnek számít, hiszen még a belesebbek is 2 tányér után kidőlnek. FONTOS megjegyzés az ételhez: Miután elkészítettük a levest, és ettünk belőle, szedjük ki a tésztákat egy külön tálba, különben azok úgy magukba szívják a levest néhány óra alatt, hogy csak leshetünk, mikor rátalálunk az óriás elégedett levessel telt tortellini tésztákra. Minden evés alkalmával szedjünk a tálból tésztát a tányérunkba. Ezek a finom tészták, nem ismernek lehetetlent, ha a szívóképességükről van szó. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...