Sajtos tortellini

Sajtos tortellini

Leírás

A tortellini egy Olaszországból származó gyűrű alakú tészta, amely ma már a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend. A tortellinit üresen, szószban, levesben is fogyasztják, illetve számtalan különböző alapanyaggal, többek között sajttal is meg lehet tölteni. A sajtos tortellinit megvehetjük készen, tehát megtöltve is, vagy elkészíthetjük saját magunk is otthon. A tortellini alapanyagai liszt, tojás, só, víz és olaj. A tortellini megtöltéséhez használhatunk egy, vagy akár többféle sajtot is egyszerre, rakhatunk bele akár egyszerű trappista sajtot is, de az egyik legnépszerűbb tölteléke a rikotta. A sajtos tortellinit ízesíthetjük reszelt parmezánsajttal, de készíthetünk mellé tejfölös, tejszínes, fokhagymás, baconös vagy sonkás szószt is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Sajtos tortellini

fehérjetartalom

13.5 g

zsírtartalom

42006.127 g

szénhidráttartalom

47 g

víztartalom

30.5 g

gramm sajtos tortellini?

Top ásványi anyagok

Nátrium

406 mg

Foszfor

212 mg

Kalcium

152 mg

Magnézium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.043 g

Kolin

5.4 mg

Niacin - B3 vitamin

2.696 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.313 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.5 g

Zsír

telített zsírsav

3.6 g

egyszeresen telített zsírsav

2.066 g

többszörösen telített zsírsav

0.461 g

koleszterin

42 g

ásványi anyagok

Kalcium

152 mg

Vas

1.5 mg

Magnézium

21 mg

Foszfor

212 mg

Nátrium

406 mg

Cink

1.02 mg

Réz

0.08 mg

Szelén

23.9 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

0.95 g

víz

30.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.313 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.31 mg

Niacin - B3 vitamin

2.696 mg

Folát

74 µg

Folsav

62 µg

Kolin

5.4 mg

Retinol

37 µg

Béta-karotin

11 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

32 µg

E vitamin

0.16 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

0.16 µg

A vitamin

38 µg

B6 vitamin

0.043 g

8 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...