r
Nosalty Logó

Tortellini sajtszósszal és paradicsommal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
edan
Tortellini sajtszósszal és paradicsommal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1427
Kalória
63.8g
Fehérje
137.8g
Szénhidrátok
68.1g
Zsír
248.2g
Víz
239.8g
Koleszterin
6.6g
Rost
12g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1427 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6293.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    3937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3281 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1427 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12587 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    7874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    496.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    958 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6562 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A tésztának tegyünk fel melegedni 3 liter vizet. A tejet is langyosítsuk fel.
  2. Ha felforrt a tészta főzővize, akkor tegyünk bele 2 teáskanálnyi sót, és főzzük benne meg a tortellinit (a csomagoláson előírtaknak megfelelően, de max. 8 percig), ha kész, szűrjük le a tésztát.
  3. A sajtokat reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vagy daraboljuk fel. A camambert-ről érdemes a fehér héjat eltávolítani, mert megkeserítheti a szószt. A fokhagymát reszeljük finomra (vagy préseljük át).
  4. A koktélparadicsomokat felezzük el, és egy evőkanálnyi felmelegített olívaolajon süssük át (2-3 perc).
  5. Egy másik edényben olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet, és folyamatos kevergetés közben pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a préselt fokhagymát, és szintén folyamatos kevergetés közben engedjük fel a meleg tejjel, főzzük addig, amíg forrni nem kezd.
  6. A forrásban lévő tejes mártásba szórjuk bele a sajtokat, és a tűzről lehúzva keverjük addig, amíg el nem olvadnak benne. Egy csipet sóval és borssal ízesíthetjük a szószt.
  7. A tésztát forgassuk bele a szószba, és szórjuk meg a pirított paradicsommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Hol van már a nyár? Hát a tányérunkon! Ez egy nagyon finom és laktató olasz eredetű recept: ajánlom mindenkinek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!