r
Nosalty Logó

Tortellini pikáns paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tortellini pikáns paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8720 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    3032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17439 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 2043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1502 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olajban a bacont 1-2 percig sütjük, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a vízzel és a paradicsommal. Sóval, borssal, a fűszerkeverékkel és chilipehellyel ízesítjük, felfőzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  3. A tésztát bő, lobogó sós vízben, megfőzzük, leszűrjük. Az olajbogyót durvára vágjuk.
  4. A tésztát az olajbogyóval a mártáshoz keverjük, majd egy tűzállótálba öntjük.
  5. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a tésztára. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 54803
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztával együtt keverhetünk a mártáshoz 1 vékony szeletekre vágott apróbb cukkinit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...