Tortácskák cseresznyés mascarponéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótatésztához:
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez és a cseresznyeszószhoz:
-
25g cseresznyebefőtt18 kcal
-
10 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
395
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótatésztához:
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
34 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez és a cseresznyeszószhoz:
-
150g cseresznyebefőtt108 kcal
-
57 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2371
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótatésztához:
-
18g tojás23 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez és a cseresznyeszószhoz:
-
16.3g cseresznyebefőtt12 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
27.2g mascarpone110 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
21.8g habtejszín64 kcal
Összesen
259
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
395
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 180.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 267.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 790 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
2371
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához:
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 tk sütőpor
A krémhez és a cseresznyeszószhoz:
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
250 g mascarpone
-
2 ek cukor
-
200 g habtejszín
Elkészítés
A piskótatésztához:
- A piskótatésztához a tojásfehérjét a vízzel és a sóval habbá verjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz keverjük egyenként a tojássárgákat.
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A tésztát (25x20 cm-es kikent, sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített (alul-felül sütés) sütőben kb. 8 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 8 cm átmérőjű kerek formával 6 kört szúrunk ki. Mindegyik kört egy-egy desszertgyűrűbe állítjuk.
- A cseresznyét leszűrjük, a levét felfogjuk. Az étkezési keményítőt simára kavarjuk 2 ek cseresznyelével. A maradék levet felfőzzük, hozzákavarjuk a keményítőt, felfőzzük, kb. 1 percig főzzük, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
- A cseresznyét villával szétnyomkodjuk. A mascarponét elkeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a cseresznyét és a kemény habbá vert tejszínt.
- A mascarponekrémet a piskótakörökre kanalazzuk, lefedve kb. 1 órára hűtőbe tesszük. A desszertgyűrűket eltávolítjuk. A tortácskákat a cseresznyeszósszal meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2294
- Feltöltés dátuma: 2014. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ha nincs kedvünk piskótát sütni: 150 g kakaós kekszet ledarálunk, elkeverjük 100 g folyékony vajjal. Egy 8 cm átmérőjű desszert karimát egy sütőpapírral bélelt tálcára rakunk, beletesszük a kekszmassza 1/6-át, kanállal enyhén lenyomkodjuk, a karimát óvatosan elvesszük. A maradék masszából ugyanígy még 5 alapot állítunk elő. Lefedve kb. 30 percre hidegre tesszük. Mascarpone helyett elkészíthetjük túróval is.