Török Poğaça
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
7 kcal
-
33g víz0 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
13g tej7 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
-
117g finomliszt425 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
Töltelék
-
42g feta sajt110 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Tetejére
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g tej3 kcal
-
8g szezámmag48 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
Összesen
815
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
40g friss élesztő42 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
80g tej45 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Töltelék
-
250g feta sajt663 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Tetejére
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g tej17 kcal
-
50g szezámmag287 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
Összesen
4900
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
10.3g joghurt6 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
36g finomliszt131 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Töltelék
-
12.9g feta sajt34 kcal
-
10.3g póréhagyma3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Tetejére
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
1.5g tej1 kcal
-
2.6g szezámmag15 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
Összesen
251
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2674.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 1382 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
815
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.1 g
Zsír
-
Összesen 211.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16046.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 334 mg
-
Kálcium 3222 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 3692 mg
-
Nátrium 8291 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 732 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 782 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 953 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2454 micro
Összesen
4900
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 g friss élesztő
-
80 ml tej
-
100 ml napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek cukor
Töltelék
-
250 g feta sajt
-
1 db póréhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
Tetejére
-
3 db tojássárgája
-
3 ek tej
-
feketekömény ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt feloldjuk a meleg tejben egy kevés cukorral.
- Majd a langyos vizet, natúr joghurtot és a többi cukrot hozzáadjuk, jól összekeverjük.
- A lisztet a sütőporral fokozatosan hozzáadjuk, jól összedagasztjuk. Amikor körülbelül a fele a lisztet beledagasztottuk már, akkor az olajat és sót is hozzáadjuk. Ha szükséges (nagyon lágy a tészta), adhatunk meg egy kevés lisztet hozzá.
- Egy enyhén ragacsos tésztánk lesz. Kb. mint a fánktészta, olyan legyen. Nedves konyharuhával letakarjuk, és kelesztjük kb. 40 -50 percig, amíg térfogata megnövekszik jelentősen.
- Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék
- A feta sajtot lereszeljük, és az apróra vágott petrezselyemmel és póréhagymával összekeverjük.
Tetejére
- Pihenési idő után azonos méretű golyókat készítünk, amely körülbelül akkora legyen, mint egy kis mandarin. Kb. 12-14 db golyó szokott nekem kijönni. (Tipp: Mivel a tészta kissé ragacsos, így olajozzuk be a kezünket, könnyebben formázzunk.)
- Letakarjuk a tésztát, és ismét 15 percig pihentetjük.
- Lisztezett felületen, a pihenési idő után a cipókat tetszőleges nagyságú, ovális formára nyújtjuk, és kb. a feléig bevagdossuk vigyázva, hogy egyben maradjon a széle. A vágatlan oldalára tesszük a tölteléket, föltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Én kb. 17 cm hosszú és 12 cm széles formákat alkottam.
- Végül helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ameddig fölmelegszik a sütő, addig pihentetjük a kifliket (kb. 15-20 perc).
- A tejet, tojássárgáját összekeverjük, és ecset segítségével megkenjük a tészták tetejét, szezámmag és fekete köménnyel díszítjük. 170 fokon kb. 25-27 percig sütjük.
- Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 27 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 3903
- Feltöltés dátuma: 2018. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Még anno egy török receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Én most kifli alakúra formáztam, de a török háziasszonyok csiga alakzatra is formázzák. A töltelék az általában feta sajt, petrezselyemmel összekeverve, a póréhagyma az már a saját fantáziám által került hozzá. De szokták még hagymás tört burgonyához is hasonló töltelékkel tölteni.