r
Nosalty Logó

Tonhalas-burgonyás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhalas-burgonyás pite
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 1897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. A vajjal és a liszttel összegyúrjuk.
  2. A tésztát egy 20 cm átmérőjű lapos sütőformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.
  3. A töltelékhez egy serpenyőben a felhevített olajban megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd a keveréket a tésztára kanalazzuk. Tetejére szórjuk a tonhalat és a kukoricát.
  4. A tejet elkeverjük a felvert tojással, kaporral, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a halas kukoricára. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Visszatesszük a sütőformát a sütőbe, míg a töltelék megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9517
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

A kész burgonyás lepényeket kaporral és citromgerezdekkel díszítjük, és fejes salátával tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs sztorija. Ha jó sztorikat szeretnétek, olvassátok Nemnagykunsztot:-)!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...